«Η υπόθεση θα εκδικαστεί κανονικά»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τι είπε ο νομικός του Θεόδωρου Καρυπίδη για το Ρύσιο και το θέμα της εκκαθάρισης

Υποχρεωένη να παραστεί στο δικαστήριο είναι η πλευρά Σκόρδα για την υπόθεση του Ρυσίου, όπως τόνισε ο Αρης Μαστρογιάννης στην εκπομπή «AllAboutARIS On Air».

Ο νομικός του Θεόδωρου Καρυπίδη αναφέρθηκε στην αυριανή εκδίκαση, υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά ότι ο ΑΡΗΣ έχει τον νόμο με το μέρος του, παρά τα όσα λέει ο κα. Μαρούπα.

Για την παραφιλολογία σχετικά με τις άδειες που μπορούν να πάρουν οι νομικοί από τους δικηγορικούς συλλόγους: «Ο δικηγορικός σύλλογος, το προβλέπει. Φυσικά υπάρχει και η διαδικασία του κατεπείγοντος. Εγώ θα είμαι κανονικά στο δικαστήριο».

Για την πλευρά του Λάμπρου Σκόρδα: «Εχουμε κοινοποιήσει ότι πήραμε άδεια στον δικηγορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης, για να δώσει και αυτός άδεια. Εφοσον κοινοποιηθεί, πρέπει να έρθει και ο αντίδικος υποχρεωτικά. Δεν μπορεί να ζητήσει αναβολή. Η υπόθεση θα εκδικαστεί κανονικά».

Για την εκκαθάριση και την νεά ΠΑΕ: «Ετσι όπως είναι ο νόμος, ο ΑΡΗΣ μπορεί να ιδρύσει την νέα ΠΑΕ, αλλά καλό είναι να τελειώνουμε και με την εκκαθάριση. Υπάρχουν γνωματεύσεις από μέλη της ΕΕΑ, που συμφωνούν σε αυτό».

Για τις δηλώσεις της κας Μαρούπα: «Εχουμε έναν νόμο και οι μέχρι τώρα αποφάσεις της ΕΕΑ, παίρνονται με βάση αυτό τον νόμο. Η νομολογία δεν μπορεί να αλλάξει τον νόμο. Ποιος έθεσε ερώτημα για να γίνει εισήγηση; Και δεν είναι καν απόφαση».

Σε περίπτωση αναβολών και καθυστερήσεων από την πλευρά Σκόρδα: «Εμείς κάνουμε και μία ΓΣ της ΠΑΕ, για τον λόγο αυτό. Για α ξέρει η εταιρία την τιμή του ακινήτου και να μπορέσει να προχωρήσει ο κ. Κλεώπας ως εκκαθαριστής, ακόμα και μόνος του».

Για την δημοσίευση του ισολογισμού στο ΓΕΜΗ: «Δεν το έχω υπόψιν μου, αλλά πρέπει να γίνει. Θα μιλήσω με τους εκκαθαριστές για να το δω. Εμάς δεν μας νοιάζει αυτό. Το θέμα είναι να τελειώσει η εκκαθάριση».

Για την ευθύνη του ΑΣ όσον αφορά την εκκαθάριση και την ανάληψη του εγχειρήματος από τον κ. Καρυπίδη :«Υπάρχει βοήθεια από τον Ερασιτέχνη, όπως από τον κ. Γρόλλιο ή τον πρόεδρο του ΑΣ. Συζητάμε και λειτουργούμε με την σύμφωνη γνώμη του. Το όλο εγχείρημα όμως, το έχει αναλάβει ο κ. Καρυπίδης».

Προτεινόμενα Άρθρα