Ινφαντίνο ο νέος πρόεδρος της FIFA

από AllAboutARIS

Πρώτος με 115 ψήφους ο Ελβετός πρώην γενικός γραμματέας της UEFA

Μετά από έναν χρόνο, όπου την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ταλάνισε η υπόθεση διαφθοράς και η τιμωρία (πρωτόδικα) του επί 18 χρόνια προέδρου της, Σεπ Μπλάτερ, με οκταετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, η FIFA έχει νέο ισχυρό άνδρα!

Ο ιταλικής καταγωγής Ελβετός και πρώην γενικός γραμματέας της UEFA, Τζάνι Ινφαντίνο, είναι από το απόγευμα της Παρασκευής (26/2) ο νέος πρόεδρός της, έπειτα από μία πολύωρη και δραματική διαδικασία, που κρίθηκε στους δύο γύρους στη Ζυρίχη.

Ο Ινφαντίνο πήρε 115 ψήφους με την απόλυτη πλειοψηφία των 207 ψηφισάντων, στη δεύτερη θέση έμεινε ο σεΐχης Σαλμάν του Μπαχρέιν με 88 ψήφους, ο Ιορδανός πρίγκιπας Αλί ήρθε τρίτος με τέσσερις και ο Γάλλος Σαμπάνιε τελευταίος χωρίς ψήφο.

Η πρώτη δήλωση του Τζιάνι Ινφαντίνο:

«Δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματα μου αυτή τη στιγμή. Σας είπα ότι έκανα μία εκπληκτική διαδρομή όπου γνώρισα μερικούς καταπληκτικούς ανθρώπους, που ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο και τους αξίζει να δουν τη FIFA να εμπνέει σεβασμό. Όλοι θα μας χειροκροτήσουν γι αυτά που θα κάνουμε. Όλοι θα είναι περήφανοι γι αυτά που θα κάνουμε.

Πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις αλλά επίσης πρέπει να έχουμε σεβασμό, το σεβασμό που όλος ο κόσμος οφείλει στο ποδόσφαιρο και να είμαστε σίγουροι ότι θα επικεντρωθούμε σε αυτό τον όμορφο κόσμο του ποδοσφαίρου. Είμαι συγκινημένος. Ας δουλέψουμε όλοι μαζί γι αυτό».

Προτεινόμενα Άρθρα