"Ο ΑΡΗΣ μπορεί να συστήσει κανονικά νέα ΠΑΕ"

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Mάλιστα τόνισε ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί την κινδυνολογία για την άνοδο του ΑΡΗ, όταν ο νόμος είναι εξκάθαρος υπέρ των κιτρίνων.

Ο καθηγητής Αθλητικού Δικαίου, Ανδρέας Μαλάτος, μίλησε για την υπόθεση της εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, μετά και τη δικαίωση της ΠΑΕ ΑΕΛ από το CAS και επανέλαβε όσα είχε σημειώσει πριν από 20 μέρες στο AllAboutARIS. Mάλιστα τόνισε ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί την κινδυνολογία για την άνοδο του ΑΡΗ, όταν ο νόμος είναι εξκάθαρος υπέρ των κιτρίνων.

Αναλυτικά οι ραδιοφωνικές του δηλώσεις

Για τη δικαίωση της ΑΕΛ στο CAS: «Δεν ήταν ανάγκη να περιμένουμε να μας το πει το CAS αυτό. Το λέει ο ίδιος ο νόμος, δεν καταλαβαίνω γιατί έχει γίνει τόσο μεγάλος πανικός με το θέμα του ΑΡΗ. Ο νόμος λέει ξεκάθαρα ότι μπορεί να δημιουργηθεί νέα ΠΑΕ ενόσω διαρκή η εκκαθάριση της παλιάς και δεν έχει καμία σχέση με τα βάρη που είχε η παλιά. Υπήρχε απόφαση της Επιτροπής, που και να μην υπήρχε, το λέει ο νόμος».

Για τα όσα έχει αναφέρει η Μαρούπα: «Ας φέρει η κ. Μαρούπα να το διαβάσει. Που το λέει αυτό ο νόμος; Εγώ θα κάψω τα πτυχία μου. Έχω τον νόμο μπροστά μου. Το Άρθρο 111, παράγραφος 1, εδάφιον 2 του νόμου λέει ότι η εκκαθάριση θα πρέπει να ολοκληρώνεται μέσα σε 30 μήνες από τον υποβιβασμό της ΠΑΕ. Μετά πάμε στην παράγραφο 3 του ίδιου Άρθρου, η οποία λέει ότι σε περίπτωση που εντός των 30 μηνών η ομάδα του σωματείου προβιβαστεί, η Γενική Συνέλευση του σωματείου δικαιούται αντί να συστήσει νέα ΠΑΕ, να ζητήσει την αναβίωση της παλαιάς. Αν ζητήσει την αναβίωση της παλαιάς, την οριστική απόφαση περί αναβίωσης ή μη αναλαμβάνει η Γενική Συνέλευση της υπό εκκαθάρισης ΠΑΕ. Αν συναινεί και η Γενική Συνέλευση της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ, τότε αναβιώνει. Αν δεν συναινεί, ή το ίδιο το σωματείο δεν θέλει να αναβιώσει η παλιά, τότε πηγαίνει στη σύσταση καινούριας, όπως το προβλέπει ο νόμος. Μπορούν να γίνουν και τα δύο».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X