Mάχη μέχρι τέλους για το Χρυσό Παπούτσι

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ποιος θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν; Δύσκολη, πολύ δύσκολη η απάντηση…

Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λουίς Σουάρες, Γκονζάλο Ιγουαΐν ή μήπως τους ξεπεράσει όλους ο Ζόνας; Τίποτα δεν είναι απίθανο. Πλησιάζουμε σιγά σιγά στην ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και εκτός από τα συλλογικά τρόπαια, υπάρχει και ένας ατομικός τίτλος που πολλοί… ζαχαρώνουν. Ποιος θα είναι, λοιπόν, αυτός που θα σημειώσει τα περισσότερα γκολ; 

Με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε στην αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Θέλτα, ο Ρονάλντο όχι μόνο πέρασε στην δεύτερη θέση της ιστορίας των σκόρερ όλων των εποχών στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά είναι πια και ο επικεφαλής στη λίστα για το «Χρυσό Παπούτσι». Έχει στείλει τη μπάλα στα δίχτυα 27 φορές και ίσως η καλή εμφάνιση που έκανε κόντρα στην ομάδα του Βίγκο, να του δώσει ώθηση για να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. 

Από 26 γκολ έχουν πετύχει ο Σουάρες (που έχει κατακτήσει αυτόν τον τίτλο τη σεζόν 2013-14 με τη φανέλα της Λίβερπουλ), ο Ιγουαΐν και ο Ζόνας. Ο άσος της Μπαρτσελόνα ήταν πρώτος σε μεγάλες περιόδους της σεζόν, αλλά διανύει περίοδο… αφλογιστίας, ενώ ο επιθετικός της Νάπολι και το… πολυβόλο της Μπενφίκα κάνουν καταπληκτική σεζόν, ίσως την καλύτερη της καριέρας τους, και μπορούν να διεκδικήσουν την πρωτιά. 

Ακολουθεί ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με 23 τέρματα, ο Πιερ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με 22 και ο Λιονέλ Μέσι με 21. Μπορεί να κάνει την έκπληξη ο Αργεντινός; Από τον Μέσι, όλα είναι πιθανά!

Προτεινόμενα Άρθρα