Υπομνήματα και… απόφαση

από AllAboutARIS

Ενισχύουν οι δυο πλευρές τα δικόγραφά τους με την κατάθεση συμπληρωματικών υπομνημάτων. Τι προσθέτει η πλευρά του ΑΡΗ.

Με τη διαδικασία της προσθήκης και αντίκρουσης από τις δυο πλευρές συνεχίζεται σήμερα η υπόθεση του Νέου Ρυσίου αφού ως τις 12:00 είναι η προθεσμία για να καταθέσουν τα συμπληρωματικά υπομνήματά τους. Να προσθέσουν δηλαδή στοιχεία και να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς της άλλης πλευράς όσον αφορά την αρχική τιμή πλειστηριασμού του ακινήτου.

Για το θέμα αυτό είχαν και χθες συνεργασία οι κ.κ. Μαστρογιάννης και Γρόλλιος που επικεντρώθηκαν στο να αντικρούσουν με στοιχεία και επιχειρήματα την άποψη που κατέθεσε ο Νικήτας Ματθαίου ως μάρτυρας ότι η τιμή πρέπει να οριστεί στα 5εκ ευρώ. Η νομική πλευρά του ΑΡΗ συμπεριέλαβε εκτιμήσεις από ορκωτούς εκτιμητές ακινήτων οι οποίοι προσδιορίζουν την τιμή του Ρυσίου κάτω από 500.000 ευρώ ενώ επικαλούνται μια σειρά αποφάσεων όπως του ΣτΕ που έχει αποφανθεί ότι βάσει της οικονομικής κρίσης στη χώρα, η τιμή μπορεί να πέσει και κάτω από την αντικειμενική αξία.

Οι κίτρινοι αυτό που θέλουν είναι το δικαστήριο να ορίσει μια τιμή στα πλαίσια της αγοράς ώστε να προχωρήσει και πιο γρήγορα η διαδικασία αφού πρόκειται για το 1ο βήμα που πρέπει να γίνει. Θυμίζουμε ότι οι νομικοί του ΑΡΗ είχαν ζητήσει από τον ειρηνοδίκη όσο το δυνατόν πιο σύντομη έκδοση της απόφασης.

Προτεινόμενα Άρθρα