Κόκε και Νασιμέντο, τα… γρήγορα πιστόλια (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Κίτρινο» χρώμα έχει η κορυφή της λίστας των πιο γρήγορων σκόρερ της Σούπερ Λιγκ

Το χθεσινό τέρμα του Ερνάνι, μόλις 37 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα του Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός, ανάγκασε αρκετούς να ανοίξουν τα… κιτάπια τους αι να ψάξουν αν έχουν σημειωθεί πιο γρήγορα γκολ στην Σούπερ Λιγκ. Και η απάντηση, είναι «ναι». 

Στο παρελθόν, πρόσφατο και μη, έχουν υπάρξει παίκτες που «πλήγωσαν» τις αντίπαλες άμυνες με γκολ από τα… απουδυτήρια. Και στην κορυφή της σχετικής λίστας, δεσπόζουν δύο παίκτες γνώριμοι στον κόσμο του ΑΡΗ. Ο ενεργός και παίκτης της ομάδας, Σέρχιο Κόκε, και ο παλαίμαχος πλέον Νασιμέντο Μπελέμ. 

Ο Ροζέριο Νασιμέντο Ντε Χεσούς, όπως είναι το πλήρες όνομα του, αγωνίστηκε στον ΑΡΗ την σεζόν 2006-07. Από εκείνη την χρονιά, όλοι φυσικά θυμούνται το απίστευτο φάουλ με τον Ιωνικό, στο 1-0 του «Κλεάνθης Βικελίδης». Με εκείνο όμως που σκόραρε απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ήταν που έγραψε το δικό του ρεκόρ στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έκτοτε δεν έχει καταρριφθεί. 

Στην νίκη του ΑΡΗ με 3-2 επί των «ποντίων» στο «Βικελίδης» και μόλις 9 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα, ο Βραζιλιάνος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έδωσε με το καλημέρα το προβάδισμα στον ΑΡΗ. Το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος, τίτλο που ο Βραζιλιάνος μοιράζεται με τον Σέρχιο Κόκε. 

Την ίδια σεζόν και συγκεκριμένα τρεις μήνες νωρίτερα, ο ΑΡΗΣ φιλοξενούταν στην Κέρκυρα από την ομώνυμη ομάδα. Με την σέντρα οι «κίτρινοι» προώθησαν την μπάλα γρήγορα στην επίθεση και ο Ισπανός με ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή, έκανε το 0-1 για τον ΑΡΗ, επίσης μόλις 9 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα.

Στις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας υπάρχει και το όνομα ενός πρώην «κίτρινου», του Χαβιέ Ουμπίδες, ο οποίος σκόραρε 10 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα του Παναιτωλικός-Ατρόμητος, στο περσινό παιχνίδι των δύο ομάδων στο Αγρίνιο. 

Δείτε στην Yellow TV τα γκολ των Σέρχιο Κόκε και Νασιμέντο Μπελέμ

Προτεινόμενα Άρθρα