Απόφαση Χούντας

από Νίκος Παπαδόπουλος

Την ίδια ώρα που ο Π.Α.Ο.Κ. πλήρωσε χρηματικό πρόστιμο για τραυματισμό αθλητή, ο ΑΡΗΣ τιμωρήθηκε σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα επειδή οι φίλαθλοί του φώναξαν συνθήματα κατά του Υφυπουργού, συνθήματα που ακούγονται σε όλα τα γήπεδα.

Μία τιμωρία που ξεπερνάει τα όρια της αυστηρότητας αλλά και της λογικής επέβαλλε η ΕΠΟ στον ΑΡΗ, για τον αγώνα με τον Νέστο Χρυσούπολης. 

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία τιμώρησε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 3 χιλιάδων ευρώ τους «κίτρινους», για τα συνθήματα κατά του Κοντονή και την ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα, όπως και για κάποια καπνογόνα. Προφανώς η τιμωρία αφορά τις αποδοκιμασίες προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, με τους ανθρώπους του ΑΡΗ να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσουν έφεση από εβδομάδα. 

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΠΟ: 

-Υπόθεση κατά του σωματείου με την επωνυμία «Α.Σ. Άρης Θεσσαλονίκης» για κατ’ εξακολούθηση αδικήματα που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς βάσει των διατάξεων των άρθρων 14 παρ. 1, 2, 15 παρ. 1, 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., τα οποία φέρεται ότι τελέσθηκαν κατά τη διάρκεια αγώνα μεταξύ των σωματείων «ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ» και «Α.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΡΗΣ» στο πλαίσιο του τρίτου ομίλου της Γ’ εθνικής κατηγορίας. ΔΙΚΑΖΕΙ παρόντος του εγκαλούμενου σωματείου. ΚΗΡΥΣΣΕΙ πειθαρχικά ελεγκτέο το σωματείο με την επωνυμία «Α.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΡΗΣ» για την αναλυτικά αναφερόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στο σωματείο με την επωνυμία «Α.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΡΗΣ» α. χρηματική ποινή ύψους τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ και β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία (1) αγωνιστική (αριθμός απόφασης 79).

Προτεινόμενα Άρθρα