«Τρελά» λεφτά για Μουρίνιο από τη Γιουνάιτεντ

από AllAboutARIS

Περνάει και τον Πεπ Γκουαρντιόλα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sun» αν τελικά ο Ζοσέ Μουρίνιο συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα λαμβάνει ετησίως 20 εκατομμύρια λίρες (περίπου 25 εκατ. ευρώ). Αυτή τη στιγμή τα περισσότερα λεφτά σαν προπονητής θα τα παίρνει ο Πεπ Γκουαρντιόλα, αφού από το καλοκαίρι που θα κάθεται στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι θα αμείβεται ετησίως με 15 εκατομμύρια λίρες (περίπου 19 εκατ. ευρώ).

Ο Πορτογάλος τεχνικός ενδέχεται να είναι τέταρτος στην λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Φυσικά, θα γραφτεί στην ιστορία γιατί θα γίνει ο προπονητής που θα λαμβάνει τα περισσότερα χρήματα ετησίως. Ο Τύπος στην Αγγλία αναφέρει ότι ο 53χρονος είναι κοντά να δώσει τα χέρια με τους ανθρώπους των «κόκκινων διαβόλων» και να υπογράψει συμβόλαιο τριών ετών με συνολικές αποδοχές που θα αγγίζουν τις 60 εκατομμύρια λίρες.

Στην κορυφή της λίστα με τους πλουσιότερους στον χώρο του ποδοσφαίρου βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς λαμβάνει 37.22 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο και τον ακολουθεί ο Λιονέλ Μέσι με 36.65 εκατομμύρια λίρες ετησίως.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο στην σχετική λίστα θα βρίσκεται κοντά στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος κερδίζει 23.42 εκατομμύρια λίρες.

Ο πρώην τεχνικός της Τσέλσι είχε εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία μετά την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από το «Ολντ Τράφορντ», αλλά ο σύλλογος προτίμησε τότε τον Ντέιβιντ Μόγες.

Προτεινόμενα Άρθρα