Στόχος επετεύχθη… και επίσημα!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μελισσάς, Τάτος και Καπνίδης τα γκολ για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου

Στόχος επετεύχθη και επίσημα. Ο ΑΡΗΣ πήρε αυτό που ήθελε απέναντι

στον Εορδαϊκό, επικράτησε της ομάδας από την Πτολεμαΐδα με 3-2 και είναι πλέον μαθηματικά στην Φούτμπολ Λιγκ.

Οι «κίτρινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Θεοχάρη Χαραλαμπίδη (14′) αλλά αντέδρασαν και με τα τέρματα των Μελισσά (14′) Τάτου (21′) και Καπνίδη (45′) πήραν το προβάδισμα, πριν ο Μαυροματίδης στο 67′ διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Με Τζινάρ στο τέρμα

Η είδηση της σημερινής ενδεκάδας του ΑΡΗ είχε να κάνει με το τέρμα, όπου ο Τζινάρ μετά από αρκετό καιρό στο αρχικό σχήμα, αντί του Σιδεράκης. Γεωργιάδης, Ιντζίδη, Μελισσάς και Τσουμάνης ήταν η τετράδα στην άμυνα, με τον Ρόβα να κινείται ως μοναδικός χαφ μπροστά από τα δύο στόπερ. Ντούνης και Πόι ήταν στις πλευρές και οι Τάτος, Κόκε πίσω από τον Αντώνη Καπνίδη.

Αιφνιδίασε ο Εορδαϊκός

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν να παρουσιάσουν κάτι αξιόλογο στα πρώτα λεπτά, παρόλα αυτά στο 11ο λεπτό «πάγωσαν» το «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Θεοχάρης Χαραλαμπίδης δοκίμασε να αιφνιδιάσει τον Τζινάρ απόσταση και τελικά το… κατάφερε, αφού η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Ισπανού και κατέληξε στην εστία του ΑΡΗ.

Επτά λεπτά ήταν αρκετά

Ο ΑΡΗΣ αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ δεν επηρεάστηκε και αντέδρασε άμεσα, ισοφαρίζοντας τρία λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του Μελισσά, μετά το κόρνερ του Τάτου. Ο αρχηγός του ΑΡΗ στο 21′ από δημιουργός έγινε εκτελεστής και στο 21′ με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, μετά την σέντρα του Γεωργιάδη, έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Το… βιολί του ο Καπνίδης

Μέχρι το 45′ ο ΑΡΗΣ έφτασε και σε τρίτο γκολ πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, κάνοντας πιο εύκολο το έργο του εν όψει της επανάληψης. Ο Τσουμάνης μετά από ωραία ενέργεια ανατράπηκε στην περιοχή και ο Καπνίδης από την άσπρη βούλα έκανε το 3-1, φτάνοντας τα 17 γκολ φέτος.

Κατέβασε στροφές στην επανάληψη

Οπως συνηθίζει, ο ΑΡΗΣ μπήκε με πολύ πιο χαμηλές ταχύτητες στο δεύτερο μέρος, προσπαθώντας να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ. Ενα σκορ που θα μπορούσε να διευρυνθεί στο 48′ και το 53′, αλλά τα σουτ Ντούνη και Τάτου αντίστοιχα έξω από την περιοχή, πέρασαν λίγο άουτ.

«Χτύπησαν» το… καμπανάκι, αλλά μέχρι εκεί

Η απάντηση στο χαλάρωμα του ΑΡΗ ήρθε στο 67′. Σε μία αδράνεια περισσότερο της άμυνας και όχι του Τζινάρ, ο Μαυροματίδης με ωραίο αριστερό σουτ έξω από την περιοχή μείωσε σε 3-2 και έβαλε την ομάδα του ξανά μέσα στο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα ωστόσο ο ΑΡΗΣ κράτησε το υπέρ του σκορ και κατέκτησε ακόμη τρεις βαθμούς, στην έβδομη συνεχόμενη νίκη του.

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Τζινάρ, Γεωργιάδης, Κόκε (74′ Καλογέρης), Ρόβας (46΄Καζναφέρης), Μελισσάς, Ιντζίδης, Πόι (79΄Ν΄Λουντούλου), Τσουμάνης, Καπνίδης, Τάτος, Ντούνης

ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ (Αλέξης Αλεξίου): Χρυσοστομίδης, Σαββίδης, Σερσέμης, Λιάμης, Κλάζογλου, Κουλίδης, Μπίκος (88΄Αμπατζίδης), Μαυροματίδης, Μπλιζνάκοφ (86΄Αμαραντίδης), Χαραλαμπίδης (82΄Ιωαννίδης), Γιόνδης

Προτεινόμενα Άρθρα