Στα 1.2 εκ ευρώ η αρχική τιμή εκποίησης του Ρυσίου

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η πλευρά του ΑΡΗ αναμένεται να ζητήσει διόρθωση της τιμής με δεδομένο ότι δεν πρόκειται να προκύψει αγοραστής που θα καταβάλλει αυτό το ποσό

Η αναμενόμενη απόφαση για την τιμή εκποίησης του Ρυσίου βγήκε σήμερα από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. Πριν από λίγη ώρα την είδηση αναμετέδωσε αποκλειστικά το LIBERO 107.4 με την τιμή να ορίζεται στο ποσό που είχε ζητήσει το ΙΚΑ. Στην ουσία-όπως αναμένονταν μετά την παρέμβαση του ΙΚΑ- το δικαστήριο δεν δέχτηκε ούυτε την πλευρά Σκόρδα που ζητούσε σχεδόν το τριπλάσιο ποσό, ούτε και του ΑΡΗ που ζητούσε περίπου τα μισά και όρισε ως τιμή εκποίησης το ποσό του 1,2 εκ ευρώ.

Αυτή ήταν και η αναμενόμενη απόφαση από την πλευρά του ΑΡΗ που με δεδομένο ότι για ένα τόσο υψηλό ποσό δεν πρόκειται να προκύψει αγοραστής θα ζητήσει μετά το προβλεπόμενο διάστημα (ενός μήνα περίπου) την διόρθωση τιμής ώστε περίπου με το μισό ποσό ο ίδιος ο κ. Καρυπίδης-όπως έχει υποσχεθεί – να πάρει το Ρύσιο και να το παραχωρήσει στον ΑΣ ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση.

Το θέμα φυσικά είναι τι θα συμβεί και με τα βάρη προς το Δημόσιο(περίπου 2.2 εκ ευρώ) και πόσο όλο αυτό μπορεί να καθυστερήσει την εκκαθάριση.

Οι ιθυνοντες του ΑΡΗ σχολιαζοντας την αποφαση σημειωσαν οτι ηταν αναμενομενη.  Παραλληλα με την αιτηση μεταρρυθμισης τιμης της εκποιησης για Ρυσιο γινονται και αλλες νομικες ενεργειες ώστε να υπάρχει αμεσα θετικο αποτελεσμα, είναι η θέση του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Προτεινόμενα Άρθρα