«Ο ΑΡΗΣ πρωταγωνιστής στη Super League»

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Στόχος του Νίκου Αναστόπουλου να ξαναγίνει ο ΑΡΗΣ πρωταγωνιστής

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗ

Ηρθε ή καλύτερα επέστρεψε στον ΑΡΗ για να μείνει. Η αλήθεια είναι ότι πριν να δεχθεί την πρόταση από τον Θόδωρο Καρυπίδη, για να αναλάβει τους «κίτρινους», ο Νίκος Αναστόπουλος αισθανόταν πικρία αλλά και σιγουριά για το ότι θα καθίσει ξανά στον πάγκο μπροστά από τα επίσημα του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο «αλενατόρε» αισθανόταν αδικημένος για την αντιμετώπιση που έτυχε από τους διοικούντες τον ΑΡΗ όταν είχε ανεβάσει την ομάδα στη Super League την αγωνιστική περίοδο 2005-06, καθώς απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία. Οπως, μάλιστα, τονίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Goal», νιώθει ότι δικαιούνταν να επιστρέψει στον ΑΡΗ. Το έκανε, και πλέον αυτά ανήκουν στον παρελθόν. Ο ΑΡΗΣ εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδό του στη Football League και ο Νίκος Αναστόπουλος έχει θέσει ως στόχο όχι μόνο να οδηγήσει την ομάδα του στη φυσική της θέση, στη Super League, αλλά να την κάνει πρωταγωνίστρια.

«Μου έγινε πρόταση από μια ομάδα που σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται, δεν παύει να είναι ο ΑΡΗΣ, ένας σύλλογος με πολύ μεγάλη ιστορία, που από συγκυρίες και κακοδιαχείριση βρέθηκε σε αυτήν την πολύ δύσκολη θέση. Στο παρελθόν, σε χειρότερες και αντίξοες συνθήκες, από οικονομικής πλευράς αλλά και αγωνιστικής -με 9 παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών-, καταφέραμε και ανεβάσαμε τον Αρη στη Super League και μετά έγινε ό,τι έγινε και έφυγα. Θα έλεγα ότι το δικαιούμουν τώρα να αναλάβω την ομάδα, γιατί υπήρχε μια πικρία μέσα μου για τον τρόπο με τον οποίο αποχώρησα. Δύο φορές μου είχαν γίνει προτάσεις στο παρελθόν, ήρθα και μίλησα, και είχα καταλάβει και προβλέψει ότι η κατάληξη θα είναι άσχημη και γι’ αυτό δεν τις δέχτηκα τότε. Φέτος είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα, επί της ουσίας ο ΑΡΗΣ ξεκινάει μέσα από τις στάχτες, για να μπορούμε σε έναν χρόνο τέτοιον καιρό να μιλάμε για μια ομάδα που στη Super League θα έχει στόχους και θα μπορεί πάλι να είναι ανταγωνιστική. Το να επιστρέψει από μόνο του δεν λέει τίποτα. Δεν ολοκληρώνεται η επιτυχία μόνο και μόνο επειδή ο AΡΗΣ θα επανέλθει στη Super League. Δεν θα πανηγυρίζουμε για πράγματα που είναι αυτονόητα».

Eχετε πολύ καλή σχέση με τον κόσμο του AΡΗ. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε;

«Αν σε μια ομάδα ο κόσμος δεν σε εμπιστεύεται, δεν σε αποδέχεται, δεν ποντάρει πάνω σου, δεν μπορείς να λειτουργήσεις, τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ. Αν ξέρω μέσα μου πως με το πρώτο κακό αποτέλεσμα θα δυσανασχετήσει, δεν μπορώ να λειτουργήσω. Είναι πολύ σημαντική η αγάπη που μου δείχνουν οι οπαδοί του Αρη. Ο κόσμος είναι πικραμένος και απογοητευμένος. Την περσινή αγωνιστική περίοδο ταλαιπωρήθηκε πολύ με όλη αυτήν τη διαδικασία και αγανάκτησε δικαιολογημένα, γιατί ο λαός του Αρη είναι περήφανος. Βρίσκεται πάντα κοντά στην ομάδα. Εμείς έχουμε υποχρέωση να δώσουμε χαρά στον κόσμο, τον οποίο θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλοι από το ποδοσφαιρικό τμήμα για τη βοήθειά του, γιατί όπου κι αν παίξαμε ήταν μαζί μας, σε ορισμένα παιχνίδια κάτω από δύσκολες συνθήκες. Πολλοί έρχονται και φεύγουν από μια ομάδα, πρόεδροι, προπονητές και παίκτες, αλλά αυτός που μένει είναι ο οπαδός».

«Ο κ. Καρυπίδης ξεκαθάρισε ότι δεν θα έχουμε θέμα»

Αγωνιστικά ο ΑΡΗΣ τα κατάφερε, εξασφάλισε -και μάλιστα με μεγάλη διαφορά- την άνοδό του. Σας προβληματίζουν καθόλου όλα αυτά που ακούγονται για την εκκαθάριση και για το αν θα έχει πρόβλημα με τη συμμετοχή του στη Football League;
«Πάντα, όλα τα πράγματα έχουν μια σειρά. Οταν ξεκινήσαμε με τον κ. Καρυπίδη την προσπάθεια, πρώτο για μας ήταν το αγωνιστικό. Οπως είδατε, σχεδόν από τα Χριστούγεννα εξασφαλίσαμε την άνοδο, όταν ήμασταν 10 βαθμούς μπροστά. Τώρα μπαίνουμε στο δεύτερο κομμάτι, που έχει να κάνει με το διοικητικό. Ο κόσμος, ειδικά εδώ στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, την τρίχα την κάνει τριχιά. Γίνεται προσπάθεια από την πλευρά του κ. Καρυπίδη και ξεκαθάρισε ότι δεν θα έχουμε θέμα. Οπως είπε και ο ίδιος, ο ΑΡΗΣ του χρόνου θα συζητάει για τη συμμετοχή του στη Super League».

Πόσο εύκολο είναι να κρατήσεις έναν παίκτη σε εγρήγορση, όταν ξέρει ότι έχει εξασφαλίσει την άνοδο;
«Εχω παίξει ποδόσφαιρο και γνωρίζω ποια είναι η ψυχολογία στα αποδυτήρια. Οταν αγωνίζεσαι σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Αρης, πρέπει να κερδίζεις όλα τα παιχνίδια. Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε και στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Η δουλειά του προπονητή είναι να καταφέρνει να κρατάει τους ποδοσφαιριστές του σε εγρήγορση, προκειμένου να παίρνει από αυτούς το 100%. Αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο».

Προτεινόμενα Άρθρα