Ο Βιδάλ λύγισε τη γενναία Μπενφίκα

από AllAboutARIS

Πολλοί μπορεί να περίμεναν εύκολη επικράτηση της Μπάγερν απέναντι στην Μπενφίκα, αλλά οι «Αετοί» παρά το πολύ γρήγορο γκολ που δέχτηκαν, ήταν σκληρά καρύδια και θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει ένα πολύτιμο γκολ, αν ο Ζόνας ήταν πιο ψύχραιμος στις δύο καλύτερες φάσεις στο 55’ και το 65’.

Βασικός ο Μήτρογλου που δεν μπόρεσε να φανεί στα 70 λεπτά συμμετοχής του, στο φινάλε πέρασε σαν αλλαγή ο Σάμαρης. Μεγάλη φάση ο Λεβαντόφσκι στο 90’ για να «κλειδώσει» την πρόκριση με ένα δεύτερο γκολ.

Το ματς

Οι Βαυαροί τιμώρησαν άμεσα την πίεση που αποπειράθηκε ν’ ασκήσει ψηλά η Μπενφίκα, μιας και ο Ριμπερί βρέθηκε μόνος του από αριστερά, έκανε μια διαγώνια πάσα για τον Λεβαντόφσκι κι αυτός βγήκε πλάγια στην περιοχή για να «σπάσει» την μπάλα στον Μπερνάτ. Πολύ όμορφη η σέντρα από τον αριστερό μπακ της Μπάγερν με τον Βιδάλ να πιάνει την κεφαλιά για να γράψει το 1-0 με τον Ελισέου να χάνει τελείως τον Χιλιανό.

Η Μπάγερν συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς στο πρώτο 20λεπτο και με την συμπλήρωση του είχε μία ακόμα καλή στιγμή με τον Τιάγκο να βρίσκει τον ξεμαρκάριστο Μίλερ που έπιασε μονοκόμματο σουτ, όμως ο Έντερσον έκανε εντυπωσιακή επέμβαση. Μετά το 25ο λεπτό η Μπενφίκα άρχισε να ισορροπεί το ματς να κρατάει πιο πολύ την μπάλα στα πόδια της, όμως και πάλι η Μπάγερν στο 36’ απείλησε ξανά με τον Βιδάλ μετά από σέντρα του Μίλερ από δεξιά, με την κεφαλιά του Χιλιανού αυτή τη φορά να περνάει πάνω από την εστία. Στο φινάλε του πρώτου μέρους σε μία σύγχυση στην περιοχή της Μπάγερν, ο Μήτρογλου σουτάρει, το γύρισμα του κοντράρει και στη συνέχεια ο Γκαϊτάν θα πιάσει σουτ που θα σταματήσει πάνω στο σώμα του Βιδάλ.

Στο δεύτερο μέρος η Μπενφίκα σταδιακά αρχίζει να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και χάνει την πρώτη σπουδαία ευκαιρία της στην επανάληψη με τον Ζόνας να ρολάρει στο σώμα του Αλάμπα να γυρίζει μέτωπο, αλλά το αριστερό του πλασέ να απομακρύνεται από τον Νόιερ. Ο Γκουαρντιόλα βάζει στο κέντρο της άμυνας τον Μαρτίνεθ αντί του Κίμιχ, όμως στο 65’ οι Αετοί χάνουν μεγάλη ευκαιρία με τον Ζόνας μετά από παράλληλη σέντρα του Αλμέιδα, με τον Μαρτίνεθ να σταματά το σουτ του Βραζιλιάνου με το σώμα, ενώ στη συνέχεια από τη σύγχυση στα καρέ, πάλι ο Ζόνας θα σουτάρει άουτ, αφού δεν άφησε τον Μήτρογλου να το πράξει, ενώ ο Έλληνας ήταν σε καλύτερη θέση.

Λίγο αργότερα ο Μήτρογλου άφησε τη θέση του στον Ραούλ Χιμένες. Ο ρυθμός του ματς έπεσε αρκετά με την Μπάγερν να κρατάει μπάλα στην κατοχή της, ενώ στο 81’ ο Ριμπερί έκανε προσωπική ενέργεια αλλά ο Έντερσον απέκρουσε με τα πόδια. Στο 90’ ο Λεβαντόφσκι έχασε μεγάλη ευκαιρία, αφού πήρε εξαιρετική μπαλιά από τον Βιδάλ και αντί να τελειώσει μόνος τη φάση, πήγε να πασάρει στο Λαμ, αλλά η πάσα του ήταν δυνατή.

Οι συνθέσεις:

Μπάγερν:Νόιερ, Τιάγκο, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι, Κόστα (70’ Κομάν), Μπερνάτ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ (85’ Γκέτσε), Αλάμπα, Κίμιχ (60’ Χάβι Μαρτίνεθ)

Στον πάγκο για την Μπάγερν έμειναν οι: Ουλράιχ, Ραφίνια, Αλόνσο, Ρόντε

Μπενφίκα: Έντερσον, Αλμέιδα, Λίντελοφ, Ζαρντέλ, Ελισέου, Φέισα, Ρενάτο, Πίτσι, Γκαϊτάν, Ζόνας (83’ Σάλβιο), Μήτρογλου (70’ Ραούλ Χιμένες)

Στον πάγκο για την Μπενφίκα έμειναν οι :Πάουλο Λόπες, Λισάντρο Λόπες, Ταλίσκα, Σεμέδο

Προτεινόμενα Άρθρα