Κλόπ….εναντίον Κλόπ

από AllAboutARIS

Ισπανικός εμφύλιος στο Μπιλμπάο

Η επιστροφή του Γιούργκεν Κλοπ στη Βεστφαλία όπου αγαπήθηκε όσο λίγοι, είναι κάτι που από μόνο του σε ελκύει. Πόσω μάλλον, όταν πρόκειται για μία αναμέτρηση όπως τη βραδινή ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και τη Λίβερπουλ.πιστροφή του Γιούργκεν Κλοπ στη Βεστφαλία όπου αγαπήθηκε όσο λίγοι, είναι κάτι που από μόνο του σε ελκύει. Πόσω μάλλον, όταν πρόκειται για μία αναμέτρηση όπως τη βραδινή ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και τη Λίβερπουλ.

Ας δούμε αναλυτικά τους αγώνες…

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σεβίλλη

Ένας ακόμη ισπανικός «εμφύλιος» στη διοργάνωση. Στους «16», η Μπιλμπάο άφησε εκτός τη Βαλένθια και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Τώρα, έχει μπροστά της ένα από τα πιο δύσκολα εμπόδια, ενόψει των ημιτελικών.

Η κάτοχος του τροπαίου, Σεβίλλη, άφησε εύκολα εκτός τη Βασιλεία, επικρατώντας με σκορ 3-0 στην Ανδαλουσία.
Οι δύο ομάδες μόνο άγνωστες δεν είναι, καθώς έχουν αναμετρηθεί πολλάκις στις εγχώριες διοργανώσεις. Το ματς του πρώτου γύρου της Primera Division, έληξε 2-0 υπέρ της Σεβίλλης, στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν».

Οι Βάσκοι του Ερνέστο Βαλβέρδε θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν στην «αλώβητη» φέτος έδρα τους, στην οποία μετρούν πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες. Από την άλλη, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως οι Ανδαλουσιάνοι δεν έχουν νικήσει φέτος εκτός έδρας, τόσο στην Ευρώπη (1 ισοπαλία, 4 ήττες), όσο και στο ισπανικό πρωτάθλημα!

Αναφορικά με τις απουσίες των δύο ομάδων, ο Βαλβέρδε δεν έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Ραούλ Γκαρθία, όπως και τους τραυματίες Λαπόρτ και Μερίνο. Αντιθέτως, αμφίβολος για την ομάδα του Έμερι είναι ο Ντάνιελ Καρίτσο.

Μπράγκα-Σαχτάρ Ντόνετσκ

Μπράγκα και Σαχτάρ δίνουν ξανά ραντεβού μετά τη σεζόν 2010-11, όπου οι Ουκρανοί επικράτησαν 3-0 εκτός και 2-0 εντός των Πορτογάλων, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Champions League.

Η Μπράγκα είναι αήττητη φέτος στην Ευρώπη εντός έδρας (4 νίκες, 1 ισοπαλία) ενώ η Σαχτάρ είναι αήττητη στη διοργάνωση, ερχόμενη βέβαια από το Champions League (3 νίκες, 1 ισοπαλία).

Ωστόσο, οι Πορτογάλοι δεν έχουν την καλύτερη δυνατή προϊστορία απέναντι σε ουκρανικές ομάδες, καθώς σε τέσσερα ματς μετρούν 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Αναφορικά με τις απουσίες, η Μπράγκα δεν έχει στη διάθεσή της τους τιμωρημένους Κρισλάν και Ρούι Φόντε ενώ αμφίβολος είναι ο Ζόσουε. Η Σαχτάρ από την άλλη, δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Φρεντ και Κούτσερ, στον τραυματία Αζεβέντο ενώ αμφίβολοι είναι οι Ρακίτσκι, Τάισον και Σέφτσουκ.

Βιγιαρεάλ-Σπάρτα Πράγας

Το όνομα της Βιγιαρεάλ και μόνο μπορεί να την χρίζει φαβορί κόντρα στην Σπάρτα Πράγας, η οποία ωστόσο πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις για να φτάσει μέχρι εδώ.

Τα «κίτρινα υποβρύχια» ωστόσο είναι αήττητα κόντρα σε τσεχικές ομάδες (5 νίκες, 2 ισοπαλίες) ενώ φέτος δεν έχουν δεχθεί γκολ στα εντός έδρας τους παιχνίδια στο Europa League. Βέβαια, η Σπάρτα είναι αήττητη σε 12 αγώνες στη διοργάνωση, μετρώντας 7 νίκες και 5 ισοπαλίες, αποτελώντας μαζί με τις Λίβερπουλ και Σαχτάρ τις μοναδικές ομάδες που δεν έχουν γευτεί την ήττα φέτος στον θεσμό.

Όσον αφορά τις απουσίες, η Βιγιαρεάλ δεν έχει στη διάθεσή της τον τιμωρημένο Ρουκάβινα, καθώς και τους τραυματίες Μπονέρα, Ντος Σάντος και Μουσάτσιο. Η Σπάρτα από την άλλη, δεν υπολογίζει στον Χόλεκ ενώ αμφίβολοι είναι οι Βάτσα και Ζαχούτσελ.

Ντόρτμουντ-Λίβερπουλ

Πριν γίνει η κλήρωση, σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι ήλπιζαν στο να προκύψει το ζευγάρι ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και τη Λίβερπουλ. Όχι (μόνο) διότι πρόκειται για δύο πολύ μεγάλες ομάδες, αλλά γιατί ο Γιούργκεν Κλοπ θα αντιμετώπιζε για πρώτη φορά την παλιά του αγάπη…

Ο Γερμανός τεχνικός επιστρέφει στη Βεστφαλία με τους «κόκκινους», με στόχο να κάνει το πρώτο βήμα και να αφήσει εκτός διοργάνωσης ένα από τα φαβορί για τον τίτλο. Όπως δήλωσε κι ο ίδιος πρόσφατα όμως, δεν θα διστάσει να πανηγυρίσει ένα ενδεχόμενο γκολ της Λίβερπουλ ενώ χαρακτήρισε την νυν ομάδα του μεγαλύτερο σύλλογο από τους Βεστφαλούς…

Αυτή πάντως, δεν είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, έχουν συναντηθεί τρεις φορές, με κάθε ομάδα να έχει από μία νίκη κι ένα ματς να έχει λήξει ισόπαλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ντόρτμουντ έχει έξι νίκες σε εφτά εντός έδρας ματς φέτος, με τη μοναδική ήττα να έρχεται κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι «κόκκινοι» από την άλλη είναι αήττητοι φέτος στη διοργάνωση, κάτι που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν για να κάμψουν την αντίσταση των Βεστφαλών.

Όσον αφορά τις απουσίες, ο Κλοπ συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Φιρμίνο, ωστόσο είναι ιδιαίτερα αμφίβολος για την αναμέτρηση. Αντιθέτως, δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μπεντέκε, Γκόμες, Ινγκς και Λούκας Λέιβα. Η Ντόρτμουντ από την άλλη, θα πορευθεί δίχως τον Σούμποτιτς, με τον Γκουντογκάν να είναι αμφίβολος.

Προτεινόμενα Άρθρα