"Καμία δυσάρεστη αλλαγή δεδομένων για ομάδες όπως ο ΑΡΗΣ"

από AllAboutARIS

Το μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής μίλησε για τον νέο νόμο και τις επιπτώσεις που… δεν θα έχει στις ομάδες που έχουν κάνει ήδη τον προγραμματισμό τους.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο νομικός Αλέξανδρος Αδαμίδης στην εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR” στον “Libero 107,4” που από την μία ξεκάθαρα αφήνουν ένα μεγάλο τόνο αισιοδοξίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να παραμένει σε εγρήγορση όλος ο σύλλογος μέχρι την τελική δικαίωση.:

Για τη σύνθεση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και τις αρμοδιότητές της: «Η επιτροπή αποτελείται από 15 νομικούς και ο καθένας κάνει την εισήγησή του βάσει κάποιων αρχών και μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ των φορέων που τους αφορά καταλήγουμε σε ένα σχέδιο νόμου. Η συμμετοχή μας είναι αμισθί σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που ο κάθε δικηγόρος έπαιρνε 3000 ευρώ. Το νομοσχέδιο το δουλεύουμε από το καλοκαίρι του 2015 με 4ωρες συνεδριάσεις δύο φορές την εβδομάδα. Τον τελευταίο καιρό ειδικά, οι συνεδριάσεις είναι 6ωρες και τρεις φορές την εβδομάδα. Μιλάμε για έναν νόμο πλαίσιο για τον αθλητισμό που πιάνει όλα τα θέματα. Σε ένα ποσοστό πάνω από 80% ο νόμος βρίσκεται ήδη στα χέρια του κ. Κοντονή. Η ολοκλήρωση και η κατάθεσή του θα πάρει πάνω από δύο μήνες».

Για το τι προβλέπει ο νέος νόμος αναφορικά με τις ομάδες που υποβιβάζονται από τις επαγγελματικές κατηγορίες και τι συμβαίνει όταν επανέρχονται με νέα ΠΑΕ: «Ο ΑΡΗΣ έχει ένα πρόβλημα που είναι διττό. Το ένα αφορά την ισχύουσα νομοθεσία για την οποία υπεύθυνη είναι να κρίνει είναι η ΕΕΑ και το άλλο πρόβλημα αφορά το νέο νομοθετικό καθεστώς. Στη χθεσινή συνεδρίαση μας υπήρξε παρέμβαση των κ. κ. Κοντονή και Συναδινού που σημείωσαν πως ό,τι κι αν προβλέψουμε για τις εκκαθαρίσεις και την ίδρυση νέων ανωνύμων εταιρειών δεν θα πρέπει να προκαλέσουμε εκπλήξεις ευχάριστες ή δυσάρεστες στις ομάδες που συμμετείχαν στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Να τηρηθεί δηλαδή η ισονομία γιατί είναι κατανοητό ότι οι ομάδες που συμμετείχαν σε οποιαδήποτε κατηγορία έχουν κάνει έναν προγραμματισμό και δεν μπορούμε εμείς να τον ανατρέψουμε, ειδικά αν η πορεία των ομάδων είναι επιτυχημένη. Ότι κι αν προταθεί δεν θα προκαλέσει κανενός είδους έκπληξη και ξαφνική αλλαγή δεδομένων ή ανατροπή για τις ομάδες και μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται και ο ΑΡΗΣ. Αυτό δεν γίνεται χαριστικά, ούτε ρουσφετολογικά για χάρη του ΑΡΗ ή κάποιας άλλης ομάδας. Φροντίζουμε αυτό που είναι ορθολογικό και κατανοεί ο κοινός νους. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό στους ανθρώπους του ΑΡΗ. Είναι διαρκής η επαφή με τους ανθρώπους του ΑΡΗ και πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια. Δεν κάνουμε κανένα δώρο στον ΑΡΗ και δεν χριεάζεται να αισθάνεται κανένας υποχρεωμένος. Κάνουμε αυτό που πρέπει, αυτό που είναι δίκαιο και θέλω αυτό να γίνει κατανοητό. Θα υπάρξουν πολλές αλλαγές και στον ερασιτεχνικό και στον επαγγελματικό αθλητισμό, αλλά θα ισχύει για τα πρωταθλήματα από εδώ και πέρα».

Για την πληροφορία ότι θα μπορούν να συμμετέχουν και Β’ ομάδες στη Football League: «Είναι αληθής αυτή η πληροφορία. Υπάρχει μία πρόβλεψη να μπορούν να αγωνίζονται ομάδες ερασιτεχνικές στη Football League με τη χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστών ηλικίας μέχρι 19 ετών. Αυτό γίνεται για να μπορέσουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές να παίζουν σε ομάδες, να έχουν συμμετοχές στο πρωτάθλημα και να μην αποτελούν χρυσές εφεδρείες για λίγα λεπτά. Και αυτό όπως και οι περισσότερες από τις εισηγήσεις μας είναι πρόταση των ανθρώπων του ποδοσφαίρου που κρίνουν ότι θα πρέπει να δοθεί χώρος στους νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Πρέπει να σημειωθεί ότι μιλάμε για ομάδες που θα είναι ερασιτεχνικές και δεν θα έχουν δικαίωμα ανόδου στη Superleague».

Για την αυστηρότητα του νέου νόμου  αναφορικά με τις ομάδες που υποβιβάζονται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες: «Αυτή η μέθοδος να διαλύουμε μία ΠΑΕ για να φύγουν τα χρέη από πάνω μας και μετά από λίγο να ιδρύουμε νέα, τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα. Αν μία ομάδα διαλυθεί και πέσει σε ερασιτεχνική κατηγορία, θα έχει δικαίωμα να ιδρύσει νέα ΠΑΕ ακόμα κι αν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης της παλιάς αλλά θα πάρει μαζί της τα χρέη που υπάρχουν σε αυτήν .Μετά την πάροδο μίας 5ετίας από τη διάλυση της ΠΑΕ θα μπορεί να ξαναγίνει νέα ΠΑΕ χωρίς να παίρνει τα χρέη της παλιάς».

Για το αθλητικό μητρώο που έχει ήδη ψηφιστεί: «Κάθε σωματείο σε κάθε άθλημα θα πρέπει να δηλώνει σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα το ΔΣ, τους προπονητές, τους αθλητές κι αυτό γίνεται γιατί υπάρχουν πάνω από 20.000 αθλητικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ τα ενεργά είναι λιγότερα από τα μισά. Όλο αυτό το παραμύθι με τα σωματεία-σφραγίδες που χρησιμοποιούνταν μόνο για ψήφους στις ομοσπονδίες τελειώνει εδώ». 

Για την εκπροσώπηση του ΑΡΗ: «Είναι σημαντικό που εκπρόσωπος του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ εκπροσωπεί και τον Ερασιτέχνη γιατί αναδεικνύει σε κάθε επαφή του ο κ. Ψηφίδης τον αθλητικό όγκο του ΑΡΗ. Έτσι, αναδεικνύεται και η δραστηριότητα του συλλόγου με τα δεκάδες τμήματα και τους εκατοντάδες αθλητές. Είναι ευχάριστη επίσης συγκυρία ότι υπάρχει και ο μπασκετικός ΑΡΗΣ που είναι απολύτως υγιής, με χαμηλούς τόνους που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην εικόνα του ΑΡΗ στην Αθήνα».

Προτεινόμενα Άρθρα