Στο «Άνφιλντ» τα… σπουδαία

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η «μονομαχία» Κλοπ-Ντόρτμουντ έχει φυσικά το ενδιαφέρον

Μετά το «τσεκάρισμα» των εισιτηρίων για τους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ, σειρά παίρνει το Γιουρόπα, με τις οκτώ ομάδες που συνεχίζουν στο θεσμό να δίνουν μάχη για μια θέση στα ημιτελικά.

Λίβερπουλ – Μπορούσια Ντόρτμουντ

Αμφίβολα, οι προβολείς είναι στραμμένοι στο «Άνφιλντ» με τη Λίβερπουλ να υποδέχεται τη Μπορούσια Ντόρτμουντ και τον Γιούργκεν Κλοπ να φιλοξενεί στο νέο του «σπίτι» την παλιά αγαπημένη.

Το εκτός έδρας γκολ στο Βεστφάλεν (1-1) δίνει ένα μικρό προβάδισμα στους «ρεντς», με την ομάδα του Τόμας Τούχελ πάντως να μην σκαμπάζει από τέτοια, διεκδικώντας επί ίσοις όροις την πρόκριση στα ημιτελικά.

Με το μέρος της Λίβερπουλ είναι η προϊστορία στην έδρα της απέναντι σε γερμανικές ομάδες στην Ευρώπη, αφού δεν έχει χάσει ποτέ σε 15 παιχνίδια.

Οι Ινγκς, Μπεντέκε και Χέντερσον είναι εκτός για τους «κόκκινους», ενώ ο Σούμποτιτς δεν θα είναι στη διάθεση του Γιούργκεν Κλοπ.

Σαχτάρ – Μπράγκα

Πολύ κοντά στην πρόκριση στα ημιτελικά είναι η αήττητη στη φετινή διοργάνωση Σαχτάρ, η οποία έκανε το πρώτο βήμα με την εκτός έδρας νίκη της με 2-1 στην Πορτογαλία.

Με τη δύναμη της έδρας της θέλει να τελειώσει τη δουλειά η ουκρανική ομάδα, με τους Φρεντ και Ρακίτσι να είναι εκτός λόγω τιμωρίας, την ώρα που δεν υπολογίζεται ούτε ο Αζεβέντο που είναι τραυματίας.

Φόντε, Κρισλάν, Σάντος και Άλαν, θα απουσιάζουν για τους φιλοξενούμενους.

Σεβίλλη – Μπιλμπάο

Βήμα πρόκρισης έκανε η κάτοχος του τροπαίου Σεβίλλη, που επικράτησε με 2-1 της Μπιλμπάο στον Σαν Μαμές, με τα δύο εκτός έδρας γκολ να της δίνουν ένα σημαντικό προβάδισμα.

Οι 11 σερί νίκες των Ανδαλουσιάνων στην έδρα τους στη διοργάνωση, δείχνει γιατί η Σεβίλλη είναι φτιαγμένη για αυτό το θεσμό.

Ο τραυματίας Τρεμουλινάς και ο τιμωρημένος Μπανέγκα θα είναι εκτός για τη Σεβίλλη, ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Μερίνο.

Σπάρτα Πράγας – Βιγιαρεάλ

Είναι ένα από τα πιο αμφίρροπα ματς της βραδιάς, μετά το εύθραυστο προβάδισμα της Βιγιαρεαλ από το πρώτο ματς στο οποίο επικράτησε της Σπάρτα Πράγας με 2-1.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα των Τσέχων φέτος στον θεσμό, με την έδρα να αποτελεί «κάστρο» της Σπάρτα που μετράει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες στο «σπίτι» της.

Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν χωρίς του Κόστα και Μπράμπετς που είναι τιμωρημένοι, εκτός Μπονέρα και Μουσάτσιο για το «κίτρινο υποβρύχιο».

Πηγή: sport-fm.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα