ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ AllAboutARIS: Έκθετη η ΕΕΑ (pics)

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Εκτίθεται ανεπανόρθωτα η επιτροπή όσο ακολουθεί τις… ερμηνείες της Μαρούπα και πρέπει άμεσα να διαχωρίσουν τα υπόλοιπα μέλη της, την θέση τους γιατί θα είναι και αυτοί υπόλογοι

To AllAboutARIS θα συνεχίσει να προσπαθεί με κάθε μέσο και τρόπο να ενημερώνει τον κόσμο του ΑΡΗ για το απόλυτο δίκιο του συλλόγου. Αυτό το οποίο έχουμε καθήκον να κάνουμε είναι από την μία η σωστή ενημέρωση του κόσμου και από την άλλη να εξηγήσουμε και τους λόγους για τους οποίους ο ΑΡΗΣ εχει δίκιο 100%.

Οι φίλοι της ομάδας δέχονται καθημερινά ένα καταιγισμό πληροφοριών. Δεν είναι λίγοι αυτοί που για τους δικούς τους λόγους μέσω κυρίως τοποθετήσεων της κα. Μαρούπα προσπαθούν να κατευθύνουν τον κόσμο του ΑΡΗ στο να αποδώσει ευθύνες στον ίδιο τον σύλλογο, τον ΑΣ ή τον κ. Καρυπίδη.

Για τους παράγοντες του ΑΡΗ έχουμε τοποθετηθεί ουκ ολίγες φορές. Σήμερα όμως ο ΑΡΗΣ βρίσκεται απέναντι σε μία πρωτοφανή προσπάθεια από 2-3 μέλη της ΕΕΑ να κάνουν το άσπρο-μαύρο. Έχουμε σημειώσει το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ τα ίδια μέλη της ίδιας επιτροπής χωρίς να έχει αλλάξει κάποιος νόμος να ερμηνεύουν αλλιώς για ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ και αλλιώς για τον ΑΡΗ. Στην ερμηνεία της 3ης Φεβρουαρίου είναι ξεκάθαρο από νομικής άποψης ότι υπάρχουν τεράστια κενά. Είναι ξεκάθαρα ότι δεν στηρίζεται στους νόμους, αλλά ερμηνεύει λες και πρόκειται για πολιτική ομιλία. Άλλωστε η κα. Μαρούπα έχει πολιτευτεί και απέτυχε παταγωδώς με τους ΑΝΕΛ πριν από λίγα χρόνια.

Στην ουσία του πράγματος όμως ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ και αποδοσης ευθυνών από όλες τις αρμόδιες αρχές, πώς γίνεται για το ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΑΓΜΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΟΜΟ, η ερμηνεία να είναι διαφορετική για πχ τον Πανσερραικό και διαφορετική για τον ΑΡΗ από ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΛΗ, συνεχώς προκύπτουν στοιχεία και αποδείξεις ότι αν η ΕΕΑ δεν έχει ως στόχο ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΡΗ, πολύ απλά θα αναγνωρίσει ότι πρέπει να αδειοδοτηθεί χωρίς πρόβλημα.

Ένα από τα κύρια επιχειρήματα έχει να κάνει με τις δύο ΠΑΕ. Το σημαντικό στον ΑΡΗ (όπως και στην Λάρισα πέρσι) είναι ότι η υπό εκκαθάριση ΠΑΕ δεν λειτουργεί για τίποτα άλλο πέρα από την διαδικασία της εκκαθάρισης και λύσης. Άρα ο ΑΣ μπορεί να ιδρύσει μία νέα εταιρία με αθλητικό σκοπό και όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες μίας ΠΑΕ. ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΕΕΑ ΠΕΡΙ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.

Είναι όμως αυτό μία άποψη του ΑΡΗ και έχει διαφορετική άποψη η ΕΕΑ; Είναι συμπέρασμα αυθαίρετο του AllAboutARIS; Η απάντηση έρχεται ξεκάθαρα από ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

“Υπάρχει η γνωμοδότηση 308 του 2013 η οποία με σαφήνεια λέει ότι δεν μιλάμε για αδυναμία ύπαρξης δύο νομικών προσώπων από τη στιγμή, που τα δύο αυτά πρόσωπα έχουν διαφορετικό σκοπό. Στον ΑΡΗ η παλιά ΠΑΕ έχει σκοπό την εκκαθάριση, ενώ η νέα που θα συσταθεί έχει αθλητικό σκοπό. Η ΕΕΑ μπορεί να ισχυρίζεται διαφορετικά αλλά ήδη το νομικό συμβούλιο του κράτους έχει γνωμοδοτήσει διαφορετικά και το Υπουργείο Οικονομικών την έχει αποδεχθεί, άρα είναι οιονεί νόμος του κράτους”. Αυτή ήταν η τοποθέτηση του Αργύρη Αργυριάδη στο AllAboutARIS ON AIR στο LIBERO 107.4.

Αν κάποιος αμφιβάλει το AllAboutARIS έχει στην κατοχή και τις 32 σελίδες της γνωμοδότησης του νομικού συμβουλίου του κράτους. Ενδεικτικά δημοσιεύουμε την πρώτη και την 30η σελίδα. Η γνωμοδότηση αυτή καταρρίπτει το…επιχείρημα Μαρούπα και την εκθέτει ανεπανόρθωτα. Αν στόχος είναι η ισονομία και η απονομή δικαιοσύνης τότε η ΕΕΑ (ή μαλλον για να είμαστε ακριβείς ορισμένα μέλη της) οφείλουν να αλλάξουν πλεύση. Και βέβαια δεν είναι μόνο η γνωμοδότηση του νομικού συμβουλιου του Κράτους η συγκεκριμένη και πολλά άλλα νομικά επιχειρήματα. Το συγκεκριμένο όμως καταρρίπτει την βάση της ερμηνείας της κας. Μαρούπα ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ.

Το ζήτημα φυσικά δεν είναι να τρέχει ο ΑΡΗΣ στα δικαστήρια για να βρει το δίκιο του. Το ζήτημα είναι να δοθεί άμεσα λύση- με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και τις διαδικασίες σύστασης νέας ΠΑΕ από τον ΑΣ, περίπου δηλαδή στα τέλη Μάη.

Έχετε περίπου ένα μήνα στην ΕΕΑ για να αποδείξετε ότι οι προθέσεις είναι καλές. Κύριε Κοντονή έχετε περίπου ένα μήνα για να διορθώσετε τις… ανορθογραφίες μίας κρατικής επιτροπής. Ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί να περιμένει τον Αύγουστο για να πάρει άδεια- γιατί δεν υπάρχει ΝΟΜΙΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ για να μην την πάρει-. Κύριε Καρυπίδη, κύριοι του ΑΣ πιέστε όποιον πρέπει για να τελειώσει η αγωνία και το μαρτυρίο του κόσμου του ΑΡΗ.

Θα επανέλθουμε…

Προτεινόμενα Άρθρα