«Υπάρχει ταλέντο στις ακαδημίες του ΑΡΗ»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τι είπε ο υπεύθυνος των ακαδημιών του ΑΡΗ, με αφορμή την συμμετοχή των Κ-15 και Κ-13 στο «Elite Neon Cup»

Στην εκπομπή «AllAboutARIS On Air φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος των ακαδημιών του ΑΡΗ,Δημήτρης Καραμανλής, με αφορμή την συμμετοχή των Κ-15 και Κ-13 στο «Elite Neon Cup».

Οι μικροί ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με ομάδες όπως η Ντόρτμουντ και η Μάντσεστερ Σίτι, με τον κ. Καραμανλή να τονίζει την σημασία αυτής της εμπειρίας και να μιλάει παράλληλα για την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες. 

Για την λειτουργία των ακαδημιών του ΑΡΗ: «Εχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από πέρυσι. Τώρα αρχίζουν να φαίνονται και τα αποτελέσματα. Το όνειρο μου έχει γίνει πραγματικότητα, διότι πάντα ήθελα να φτάσω τς ακαδημίες σε αυτό το επίπεδο

Από θέμα οργάνωσης και τεχνικό υλικό, είμαστε στο ανώτερο σημείο που θα μπορούσε να βρίσκεται αυτή τη στιγμή μία ακαδημία με το όνομα του ΑΡΗ. Το μόνο θέμα που έχουμε,είναι ο αριθμός των παιδιών. Με την νέα προσπάθεια που κάνουμε όμως, καθημερινά αρκετά παιδιά, από άλλες ακαδημίες, έρχονται για να γραφτούν τον ΑΡΗ. Η θέση της πρώτης ομάδας, φυσιολογικά επηρέασε και τις ακαδημίες. Εμείς όμως προσπαθούμε για το καλύτερο».

Για την πορεία των τμημάτων που απαρτίζουν τις ακαδημίες: «Ολα τα τμήματα πηγαίνουν πολύ καλά. Βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των πρωταθλημάτων και συναγωνιζόμαστε τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, όπου έχουν πέσει πολλά λεφτά. Εμείς με τα λίγα χρήματα, αλλά πολύ δουλειά, έχουμε φτάσει στο επίπεδο του ΠΑΟΚ. Είμαστε η μοναδική ακαδημία που διαθέτει γήπεδα με χόρτο και όχι σε πλαστικό. Να μαθαίνουν τα παιδιά σε αυτές τις συνθήκες και φυσικά είναι καλά για να αποφύγουν τραυματισμούς. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι τους».

Για τα τουρνουά στα οποία συμμετέχουν οι ακαδημίες: «Ολη η χρονιά με τη βοήθεια του τεχνικού διευθυντή, Νίκου Παπαδόπουλου, πηγαίνουμε σε διάφορα τουρνουά. Την περασμένη εβδομάδα βρεθήκαμε στην Έδεσσα. Το Πάσχα θα πάμε με δύο τμήματα στα Τρίκαλα και στο μεγάλο τουρνουά της Αθήνας. Εκεί θα πάνε τα μεγάλα τμήματα, η Κ-15 και η Κ-13 για να παίξουν με μεγάλες ομάδες του εξωτερικού. Θα υπάρχει και τηλεοπτική κάλυψη από την Nova. Επίσης, με τα μικρότερα τρήματα θα λάβουμε μέρος σε ένα τουρνουά στην Βουλγαρία».

Για το κατά πόσο υπάρχουν παιδιά, που την επόμενη χρονιά μπορούν να στελεχώσουν την Κ-17: «Θεωρώ ότι με το λίγο που έχω μπορέσει να δω αυτές τις ομάδες, υπάρχουν ταλέντα και θα ανέβουν κάποια παιδιά στις μεγαλύτερες ομάδες»

Προτεινόμενα Άρθρα