Κλήθηκε στη Νιγηρία, προτιμάει όμως Ελλάδα

από AllAboutARIS

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο συμπεριλήφθηκε στην προεπιλογή της εθνικής Νιγηρίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πλέον είναι στο χέρι του να διαλέξει με ποια εθνική ομάδα θέλει να αγωνίζεται.

Ο φόργουορντ των Ουέσττσεστερ Νικς δεν έχει λάβει ακόμα προσκλητήριο από την Εθνική Ελλάδας και δεν έχει κάνει συμμετοχή με τη «γαλανόλευκη» σε διεθνή διοργάνωση. Έτσι, οι Νιγηριανοί θέλησαν να… αδράξουν την ευκαιρία και να τον «κάνουν δικό τους». Όπως ανακοινώθηκε, λοιπόν, στην αρχική προεπιλογή (27άδα) των «πράσινων» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο συμπεριλαμβάνεται και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Βέβαια, αυτό πρακτικά δεν σημαίνει κάτι… Άλλωστε, ο ίδιος ο παίκτης έχει δηλώσει ξανά και ξανά πως θεωρεί ύψιστη τιμή να αγωνιστεί με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και έχει υπογραμμίσει δημόσια πως είναι όνειρό του να παίξει με τη «γαλανόλευκη». Ωστόσο, το επίσημο προσκλητήριο από τους Νιγηριανούς ίσως τον κάνει να εξετάσει ξανά την κατάσταση. 

Όπως και να ‘χει, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως από ελληνικής πλευράς θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να φορέσει και ο Θανάσης την φανέλα με το εθνόσημο, όπως κάνει την τελευταία διετία ο αδελφός του, Γιάννης.

Προτεινόμενα Άρθρα