Απαλλακτικό βούλευμα για Ολαιτάν

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Απαλλακτικό βούλευμα για την περίπτωση της Απιστίας για τους πρώην παράγοντες του ΑΡΗ, ενώ το θέμα της… Απάτης κρίθηκε ως ποινικά μη αξιολογίσημο

Ένα από τα θέματα που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι μηνύσεις που είχε καταθέσει ο Λάμπρος Σκόρδας κατά πρώην παραγόντων του συλλόγου για την περίπτωση του Ολαιτάν. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ είχε καταθέσει μήνυση για Απάτη και Απιστία και μηνυόμενοι (και όχι κατηγορούμενοι όπως λανθασμένα αναφέρονταν) ήταν μέλη διοικήσεων της ΠΑΕ και πιο συγκεκριμένα οι κ.κ. Αθανασιάδης, Ζαμπέτας, Πόππης, Παπαιωάννου, Τζαμπάζης, Βαλογιώργης, Ν. Παπαδόπουλος, Ευγενίου, Ορφανίδης, Μπεκιάρης, Στεφανίδης.

Δεν χρειάζεται φυσικά να θυμίσουμε ότι ακριβώς γίνονταν στα ραδιόφωνα και στο διαδίκτυο με το συγκεκριμένο (και όχι μόνο θέμα), τα όσα λέγονταν και γράφονταν σε καθημερινή βάση.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης εξέδωσε απαλλακτικό βούλευμα για την περίπτωση της Απιστίας κρίνοντας ότι ορθώς λειτούργησε η εταιρία και όχι σε βάρος των συμφερόντων της ΠΑΕ γιατί σε κάθε περίπτωση, υπεύθυνοι του αγωνιστικού σχεδιασμού είναι οι εκάστοτε προπονητές (τους οποίους μάλιστα ονόμάζει κιόλας Έκτορ Ραούλ Κούπερ και Σάκης Τσιώλης).

Πέρα από την απαλλαγή για την περίπτωση της Απιστίας, κρίθηκε επίσης ότι για το θέμα της Απάτης δεν υπήρχε κανένα ποινικά αξιολογίσημο στοιχείο. Από την πλευρά των μηνυόμενων την υπόθεση χειρίστηκε ο  Δημήτρης Σαρρής (με την συνδρομή και των κ.κ. Βλάχου, Στεφανίδη, Βασιλειάδη).

Έτσι κρίθηκε από την δικαιοσύνη ένα θέμα που φυσικά αρκετοί είχαν προτρέξει στα ραδιόφωνα και στα καφενεία να διαλέξουν πλευρά και να…καταδικάσουν ή να αθωώσουν χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους τα πραγματικά στοιχεία, με τον ΑΡΗ να βρίσκεται διαρκώς τα προηγούμενα χρόνια σε μία…εμφύλια διαμάχη, που τόσο μεγάλο κακό έκανε.

Πλέον βέβαια ειναι ξεκάθαρο ότι τα προηγούμενα χρόνια διάφοροι παράγοντες έβαλαν τα προσωπικά τους συμφέροντα πάνω από αυτά του ΑΡΗ με τα γνωστά αποτελέσματα. Απλά αποφάσεις σαν αυτή έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι ο κόσμος του ΑΡΗ οφείλει να επεξεργάζεται κάθε πληροφορία που λαμβάνει και να θέσει στο περιθώριο τα γνωστά και καταστροφικά “μου είπε, του είπε, άκουσα”.

Προτεινόμενα Άρθρα