«Δέθηκα με τον ΑΡΗ…»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η ευχάριστη έκπληξη με την παρουσία του Ισπανού τεχνικού στον «αέρα» του «Libero 107,4»

Ο Λούκας Αλκαράθ φιλοξενήθηκε στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS On Air» με αφορμή την παρουσία του στην Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες.

Ο Ισπανός τεχνικός θυμήθηκε το σύντομο πέρασμα του από τον πάγκο του ΑΡΗ την σεζόν 2012-13 και το πως έζησε την ομάδα στους τρεις μήνες βρέθηκε στο «τιμόνι» της. 

Για την παρουσία του στην Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες: «Γύρισα στην Θεσσαλονίκη για κάποια προσωπικά ζητήματα. Είχα πολλά χρόνια να έρθω, βρήκα όμως τον χρόνο ώστε να δω και κάποιους παλιούς μου φίλους».

Για το σύντομο πέρασμα του από την ομάδα: «Σίγουρα μπορεί να βρέθηκα στην ομάδα για ένα μικρό χρονικό διάστημα τριών μηνών, αλλά περάσαμε πολλά. Υπήρχε μεγάλη ένταση στον σύλλογο.. Ηρθε μία πρόταση από την Γρανάδα, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ο παππούς και ο πατέρας μου. Δεν μπορούσα να αρνηθώ. Στον ΑΡΗ όμως δούλεψα με πάθος, διότι το απαιτούσαν και οι καταστάσεις».

Για το αν παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια την πορεία της ομάδας: «Φυσικά και εξακολούθησα να την παρακολουθώ. Δέθηκα με τον ΑΡΗ και είχα αρκετούς φίλους στην Θεσσαλονίκη που πληροφορούσαν για τις εξελίξεις στην ομάδα».

Για τα επαγγελματικά του σχέδια και αν σκέφτεται την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Είμαι ανοικτός σε όλες τις προτάσεις. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι ανταγωνιστικό και με μεγάλη ένταση. Αν είχα μία καλή πρόταση, θα την μελετούσα σοβαρά».

Για το αν αισθάνεται ότι θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα στον ΑΡΗ ή εάν άφησε κάτι στη μέση: «Θεωρώ ότι δείξαμε πόσο όρεξη είχαμε για δουλειά. Παρόλα αυτά ήταν μία δύσκολη περίοδος για τον ΑΡΗ. Φτιάξαμε μία ομάδα που δυσκολευόταν, αλλά δεν έχανε. Υπήρχαν πολλά προβλήματα. Σε μία πιο ανταγωνιστική περίοδο και χωρίς περιορισμούς στις μεταγραφές, θα ήθελα να δείξω το έργο μου».

Για την Ατλέτικο και την κριτική που δέχεται για το ποδόσφαιρο που παίζει: «Οταν μία ομάδα υστερεί σε τεχνική, πρέπει να δυναμώσεις σε άλλους τομείς. Η Ατλέτικο δεν έχει την τεχνική κατάρτιση της Μπάγερν, για αυτό παρέταξε την δύναμη της σε άλλους τομείς. Δεν καταστρέφουν το ποδόσφαιρο, απλά προσπαθούν να γίνουν αλλού δυνατοί και σε τομείς που μπορούν να δουλέψουν διαφορετικά, για να νικήσουν άλλες ομάδες».

Για τον φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα σε Ρεάλ και Ατλέτικο: «Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις κάποια πρόβλεψη, ειδικά με αυτές τις δύο ομάδες. Η Μία έχει πολλές ατομικές αρετές και η άλλη στηρίζεται στο ομαδικό της πνεύμα. Θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια πρόβλεψη».

Προτεινόμενα Άρθρα