Συλλήψεις προέδρων και παικτών για στημένα στην Πορτογαλία!

από AllAboutARIS

Ποδοσφαιριστές και ένας πρόεδρος ομάδων της δεύτερης κατηγορίας της Πορτογαλίας συνελήφθησαν το Σάββατο κατηγορούμενοι για στήσιμο αγώνων.

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ στην χώρα της Ιβηρικής, οι αστυνομικές αρχές πέρασαν χειροπέδες συνολικά σε 15 άτομα, μεταξύ των οποίων οκτώ ποδοσφαιριστές της Οριεντάλ και της Ολιβεϊρένσε και ο πρόδερος της Λεϊσόες. Προσήχθησαν, επίσης, αθλητικός διευθυντής ομάδας, τέσσερις μάνατζερ, αλλά και ένα μέλος των «Σούπερντραγκοες», κλαμπ οπαδών της Πόρτο. 

Η έρευνα της πορτογαλικής αστυνομίας είναι σε εξέλιξη τους τελευταίους δύο μήνες και υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε κύκλωμα που έστηνε παιχνίδια για λόγους στοιχηματικούς. Οι ποδοσφαιριστές φέρονται να λάμβαναν χρήματα για να έχουν μειωμένη απόδοση και να χάνει η ομάδα τους σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Τόσο η Οριεντάλ όσο και η Ολιβεϊρένσε δεν κατάφεραν φέτος να μείνουν στην δεύτερη κατηγορία. 

Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα εξέδωσε η πορτογαλική Λίγκα τονίζοντας ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη, ενώ σημειώνεται ότι θα πρέπει να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διαφυλαχθεί η αξιοπιστία των ποδοσφαιρικών διοαργανώσεων της χώρας.

Προτεινόμενα Άρθρα