Κράτησε και μία… εξάρα για το φινάλε!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αποχαιρέτησαν με έξι γκολ την κατηγορία οι «κίτρινοι»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Το φινάλε του ΑΡΗ στην Γ’ Εθνική ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, αλλά γεμάτο γκολ. Στο «αντίο» τους στην Γ’ Εθνική, οι «κίτρινοι» φιλοδώρησαν με έξι γκολ τον Εβρο Σουφλίου στην Θράκη, χωρίς να συναντήσουν καμία αντίσταση από τους αντιπάλους τους. 

Την μεγαλύτερη σε έυρος φετινή νίκη του ΑΡΗ «υπέγραψαν οι Καπνίδης (9′, 11′), Ντούνης (34′, 39′), Κυβελίδης (90’+2′) και Κωνσταντινίδης (37′).

Πως έπαιξε

Η διάθεση του ΑΡΗ να πάρει την νίκη με ένα ευρύ σκορ, ήταν εμφανής από την ενδεκάδα που παρέταξε ο Νίκος Αναστόπουλος, χρησιμοποιώντας τρεις επιθετικούς. Συγκεκριμένα ο Σιδεράκης ξεκίνησε στο τέρμα, με αμυντική τετράδα τους Βουτσιά, Μαζουλουξή, Μελισσά και Τσουμάνη, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Καζναφέρης και Τάτος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ. Ο Κυβελίδης ήταν στην αριστερή πλευρά με τον Ντούνη στην δεξιά και τους Καπνίδη-Κωνσταντινίδη δίδυμο στην επίθεση.

Ημίχρονο… φωτιά

Ο ΑΡΗΣ μπήκε πολύ δυνατά από το πρώτο λεπτό και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 9′ με τον Αντώνη Καπνίδη. Ο ίδιος παίκτης στο 11ο λεπτό ευστόχησε από τα έντεκα βήματα για το 0-2, μετά το πέναλτι που κέρδισε ο Ντούνης. Ο 23χρονος εξτρέμ προσέθεσε το όνομα του στην λίστα των σκόρερ με κοντινό σουτ στο 34′. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Κωνσταντινίδη να σκοράρει για το 0-4, με τον Ντούνη να… πιάνει πάλι δουλειά και να… κεραυνοβολεί τον Μπινόπουλο μέσα από την περιοχή στο 39′ για το 0-5. 

Το μόνο αξιόλογο που είχε να παρουσιάσει στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα, ήταν η εκτέλεση φάουλ του Εφραιμίδη στο 31′ που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Σιδεράκη. 

Επεσε ο ρυθμός, έδωσε ευκαιρίες ο «Αναστό»

Η επανάληψη του αγώνα δεν είχε τον ίδιο ρυθμό ή την ίδια συχνότητα των γκολ με το πρώτο μέρος, αποτέλεσε όμως μία καλή ευκαιρία για τον Αναστόπουλο να δώσει κάποιες ευκαιρίες. Ο 58χρονος τεχνικός πέρασε στο 46′ τον Σαμαρόπουλο στο παιχνίδι, ολοκληρώντας τις αλλαγές του μόλις στο 60′ με τους Ανδρεάκο και Μπουλγκουρίδη. Ο δεύτερος μάλιστα στο 68′ είχε την ευκαιρία να συνδυάσει το ντεμπούτο του με γκολ, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ. 

Το… κερασάκι ο Κυβελίδης

Σε όλο το παιχνίδι και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Κυβελίδης έψαχνε με επιμονή ένα γκολ, το οποίο πέτυχε τελικά έστω και λίγο αργά και συγκεκριμένα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ανδρεάκος με κάθετη μπαλιά έβγαλε τον έμπειρο επιθετικό απέναντι στην εστία -αφού απέφυγε πρώτα τον Χατζάκο- και με ωραίο σουτ έγραψε το τελικό 6-0 του ΑΡΗ. 

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Στάθης Μιχαηλίδης): Μπινόπουλος, Μπάμιος, Δροσάκης (62΄Μέρτικος), Χατζάκος, Λειβαδιώτης, Πετκίδης, Τζελέπης (46΄Μεμέτ), Δραγανίδης, Χισανασβίλι, Εφραιμίδης (87΄Κουτσούλας), Ζυγκερίδης

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Σιδεράκης, Τσουμάνης, Μαζουλουξής, Βουτσιάς, Μελισσάς (46΄Σαμαρόπουλος),Κωνσταντινίδης,(60΄Ανδρεάκος), Καζναφέρης, Ντούνης, Καπνίδης, Τάτος (60΄Μπουλγκουρίδης), Κυβελίδης.

Προτεινόμενα Άρθρα