«Κάναμε τα πάντα όπως τα είχαμε σχεδιάσει»

από AllAboutARIS

Ο Νίκος Τσουμάνης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air, τονίζοντας πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του με πίστη στους εαυτούς τους και το αγωνιστικό πλάνο, κατάφεραν να υλοποιήσουν τον στόχο τους.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας αμυντικός:

Για το γεγονός πως όλοι στην ομάδα ήταν σίγουροι για την άνοδο, παρόλο που δεν είχε γίνει προετοιμασία:

«Από την πρώτη εβδομάδα που βρεθήκαμε οι παίκτες μεταξύ μας, ο στόχος ήταν αυτονόητος. Προετοιμασία δεν μπορέσαμε να κάνουμε, αλλά το γεγονός ότι είχαμε εμπειρία από τα πρωταθλήματα των  προηγούμενων ετών και έναν έμπειρο προπονητή στο τιμόνι, μας βοήθησε να κάνουμε τα πάντα όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Να εξασφαλίσουμε από νωρίς δηλαδή την άνοδο».

Για τον στόχο της ομάδας που ήταν να κερδίζει με οποιονδήποτε τρόπο τα παιχνίδια, αφήνοντας κατά μέρους το θέαμα:

«Η συγκεκριμένη κατηγορία δεν σε βοηθάει να παίξεις και το ποδόσφαιρο που θέλεις. Δεν θέλω να υποτιμήσω τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά αντιμετωπίσαμε «δύσκολες» καταστάσεις, από την στιγμή που αντίπαλοί μας έμπαιναν μέσα για να παίξουν αντιποδόσφαιρο. Αναγκαστικά λοιπόν, ο δικός μας στόχος ήταν να πάρουμε το παιχνίδι, να μην έχουμε τραυματισμούς και να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την άνοδο».

Για τους κάκιστους αγωνιστικούς χώρους που έπαιξε φέτος η ομάδα:

«Όντως οι αγωνιστικοί χώροι σε κάποια γήπεδα ήταν χάλια. Εμείς κοιτάγαμε πώς να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να μην τραυματιστούμε. Τα αφήνουμε πλέον στην άκρη, τα ξεχνάμε και κοιτάμε την επόμενη χρονιά».

Κατά πόσο τους βοήθησε το γεγονός ότι οι περισσότεροι είχαν εμπειρία από την Σούπερ Λιγκ και είχαν υπάρξει συμπαίκτες και παλαιότερα:

«Μας βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό και υπήρχε και άριστο κλίμα μεταξύ μας, καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Ακόμα και όταν δεν κερδίσαμε κάποια ματς, το κλίμα μεταξύ μας ήταν εξαιρετικό. Ήμασταν σίγουροι για τους εαυτούς μας, σίγουροι για το τι έπρεπε να κάνουμε και με το ίδιο πλάνο συνεχίζουμε και του χρόνου».

Ότι η ομάδα έπαιζε όσο χρειαζόταν για να κερδίσει τα παιχνίδια:

«Αυτό είναι αλήθεια. Μετά από κάποια συνεχόμενα παιχνίδια που μας είχε βγει και η κούραση, παίζαμε με αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Πήραμε αυτό που θέλαμε και στις περιπτώσεις που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, δεν ανησυχήσαμε».

Για το γεγονός ότι και στην κακή της ημέρα η ομάδα κέρδιζε:

«Σίγουρα θα βρεθεί η ομάδα κάποια στιγμή και σε κακή ημέρα. Σε αυτά τα παιχνίδια που δεν ήμασταν καλοί, δείξαμε το μέταλλο και τον χαρακτήρα που έχουμε σαν ομάδα και κερδίσαμε».

Για το ότι πετυχαίνει σε «περίεργη» φάση τον ΑΡΗ για δεύτερη φορά στην καριέρα του:

«Όπως λέει και ο προπονητής μας, όταν παίζεις γι’ αυτόν τον σύλλογο δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό για να κερδίζεις, χωρίς να σ’ ενδιαφέρει σε ποια κατηγορία ή σε ποιο πρωτάθλημα παίζει. Όλοι γνωρίζουμε που ανήκει ο ΑΡΗΣ, γι’ αυτό είμαστε εδώ και παλεύουμε και πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε σύντομα».

Για την απόφαση του να επιστρέψει στην ομάδα:

«Μπορώ να πω πως ήταν μία από τις πιο εύκολες και χαρούμενες αποφάσεις που πήρα στην ποδοσφαιρική μου καριέρα. Το ανέφερα και όταν ήρθα στην ομάδα ότι, χρωστάμε κάτι εμείς που παίξαμε το 2013. Προσπαθώ να το εκμεταλλευτώ αυτό και από εκεί και πέρα θα δείξει».

Αν είναι ικανοποιημένος από την φετινή σεζόν:

«Από την άποψη ότι δεν είχα κάποιον σοβαρό τραυματισμό, ναι είμαι ικανοποιημένος. Από εκεί και πέρα, πάντα έχω φιλοδοξίες για κάτι περισσότερο, ελπίζω να είμαι υγιής και να πάνε όλα καλά στην συνέχεια».

Αν σκέφτονται την επόμενη σεζόν:

«Αυτό που εμείς ήταν να κάνουμε το κάναμε. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια διαδικασία για την εκκαθάριση. Είμαστε αισιόδοξοι, ο κ. Καρυπίδης μας ενημέρωσε για τις προθέσεις του και τις κινήσεις που θα κάνει. Εμείς συνεχίζουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις με τις προπονήσεις και ό,τι είναι να έρθει, θα έρθει. Δεν ανησυχούμε πάντως για κάτι».

Για την συνεργασία του με τον Νίκο Αναστόπουλο:

«Έχουμε άριστη συνεργασία. Κάθε ώρα και στιγμή περνάει στον παίκτη του ότι βρίσκεται σ’ έναν Σύλλογο με απαιτήσεις και δεν πρέπει να εφησυχαστή καθόλου. Φιλοσοφία του είναι ότι, πάντα πρέπει πάντα να κερδίζουμε τα παιχνίδια και αυτός ήταν ένας λόγος που δεν χαλαρώσαμε».

Για την πρόθεση του Νίκου Αναστόπουλου που είναι η ομάδα να δείξει από νωρίς τις… διαθέσεις της και στην Φούτμπολ Λιγκ:

«Αυτό είναι στο μυαλό του προπονητή και αυτό το περνάει και σ’ εμάς. Δεν νομίζω ότι χωράει κάτι άλλο στην ομάδα αυτή. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να «κόβουμε τον βήχα» σε όλες τις ομάδες και αν παρουσιαστούμε όπως φέτος, δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Για το πώς περιμένει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ:

«Προσωπικά θεωρώ ότι θα συναντήσουμε ένα δυνατό πρωτάθλημα, πιο ποιοτικό από την Γ΄ εννοείται. Αν παραμείνουμε ενωμένοι και κάνουμε όσα μας πει ο προπονητής, πραγματικά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Με σιγουριά στους εαυτούς μας, αυτό θα βγει και στο γήπεδο, όπως βγήκε και φέτος. Δεν με ανησυχεί κάτι για του χρόνου».

Για την απογοήτευση του κόσμου:

«Είναι απόλυτα λογική αυτή η αντίδραση του κόσμου. Για έναν φίλαθλο του ΑΡΗ είναι αδιανόητο ότι η ομάδα ήταν για δεύτερη χρονιά στην Γ΄ Εθνική. Όσο και ν’ αγαπάει την ομάδα δεν μπορεί να το αντέξει. Και πάλι ο κόσμος μας στήριξε φέτος. Από τη νέα χρονιά, περιμένω ακόμη περισσότερο κόσμο στο γήπεδο».

Για το Κύπελλο που θα συμμετάσχει φέτος η ομάδα:

«Η καινούργια χρονιά θα έχει περισσότερες απαιτήσεις και υποχρεώσεις. Θα είναι εντελώς διαφορετική».

Για το πρόγραμμα από εδώ και στο εξής:

«Θα δώσουμε κάποια φιλικά μέχρι το τέλος Μαΐου και μετά θα ξεκουραστούμε για να επιστρέψουμε για την προετοιμασία».

Το σχόλιό του σαν ποδοσφαιριστής για όλα αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Φυσικά και μας αγγίζει όλη αυτή η κατάσταση που επικρατεί, αλλά αν αρχίσουμε και λέμε το τι θα γίνει και το τι θα κάνουμε, νομίζω θα είναι χειρότερα για εμάς. Το να σχολιάσουμε μία κατάσταση είναι λογικό, είναι ανθρώπινο, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν αρμόδιοι που καλούνται να βρούνε λύσεις».

Προτεινόμενα Άρθρα