Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον διάλεξε ανάμεσα σε Ρονάλντο και Μέσι

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

"Μπορεί να σουτάρει και με τα δυο πόδια, να πάρει κεφαλιές και είναι γενναίος σαν λιοντάρι"

Καλές είναι οι απόψεις των ειδικών και των “ειδικών”, αλλά όταν μιλάει μία προσωπικότητα του ποδοσφαίρου όπως αυτή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον καλό είναι να τον ακούμε προσεκτικά. Ο πρώην τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κλήθηκε να απαντήσει στο μεγάλο ερώτημα της εποχής μας.

Κριστιάνο Ρονάλντο ή Μέσι; Ο ίδιος δεν πήρε θέση με βάση την συναισθηματική πλευρά, αλλά ανέλυσε το λόγο που επιλέγει τον Πορτογάλο.
“Μην με παρεξηγήσετε. Ο Μέσι είναι φανταστικός παίκτης. Είναι σαν να φοράς παντόφλες και να προσπαθείς να κάνεις κοντρόλ. Αλλά εδώ είναι για μένα η διαφορά. Ο Μέσι είναι παίκτης της Μπαρτσελόνα”, είπε αρχικά ο Σκωτσέζος και συνέχισε:

“Ο Ρονάλντο από την άλλη πλευρά, μπορεί να παίξει στην Στόκπορτ Κάουντι και να κάνει χατ-τρικ. Έχει τα πάντα. Μπορεί να σουτάρει και με τα δυο πόδια, να πάρει κεφαλιές και είναι γενναίος σαν λιοντάρι, ενώ υπάρχει και κάτι ακόμη”, κατέληξε αναλύοντας την περίοδο που δούλεψαν μαζί στην Γιουνάιτεντ:

“Είχα την τύχη να δουλέψω με σπουδαίους παίκτες στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Γκάρι Νέβιλ για παράδειγμα, από ένας μέτριος ποδοσφαιριστής εξελίχθηκε σε σπουδαίο γιατί δούλεψε σκληρά. Όπως και ο Μπέκαμ. Ο Ρονάλντο όμως έφτανε πάντα στα άκρα και συνεχίζει ακόμα. Δεν ήθελε απλά να δουλέψει για να βελτιωθεί. Ήθελε και θέλει να είναι ο καλύτερος”.

Προτεινόμενα Άρθρα