Aποχωρεί από τη Σαχτάρ ο Λουτσέσκου

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Μετά από δώδεκα χρόνια στην τεχνική ηγεσία της Σαχτάρ φαίνεται πως ήρθε η ώρα της αποχώρησης για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Ο ίδιος ο Ρουμάνος προπονητής φαίνεται πως προανήγγειλε το τέλος της παρουσίας του στην ουκρανική ομάδα, την ώρα που ο εκπρόσωπός του, με δηλώσεις του, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνεργασία με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, από την οποία θα αποχωρήσει ο Αντρέ Βίλας Μπόας. 

Η Σαχτάρ θα αντιμετωπίσει το Σάββατο την Ζόρια στον τελικό του κυπέλλου Ουκρανίας και στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα, ο Λουτσέσκου άφησε να εννοηθεί ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας του Ντόνετσκ. 

«Λυπάμαι, αλλά δεν είμαι έτοιμος να μιλήσω. Όλες οι ερωτήσεις θα απαντηθούν μετά τον τελικό. Γιατί; Διότι δεν θέλω να κλάψω. Ας μιλήσουν οι παίκτες σήμερα» ήταν τα λόγια του προς τους εκπροσώπους του Τύπου. 

«Είναι αλήθεια ότι έχουν γίνει κάποιες πρώτες επαφές με τη Ζενίτ, αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε κάτι περισσότερο. Θα πρέπει να γίνει και μια συνάντηση με τη διοίκηση της Σαχτάρ και σε αυτήν θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον» τόνιζε από την πλευρά του ο μάνατζερ του Λουτσέσκου, ο οποίος ανέλαβε τη Σαχτάρ το 2004 και μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, οκτώ πρωταθλήματα, πέντε κύπελλα και επτά σούπερ καπ Ουκρανίας.

Προτεινόμενα Άρθρα