Με Κασίγιας η χειρότερη άμυνα της 15ετίας στην Πόρτο!

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Μπορεί να ήταν η μεταγραφή της χρονιάς για την Πόρτο πριν μερικούς μήνες, αλλά με τον Ίκερ Κασίγιας στα γκολπόστ, οι «Δράκοι» έχουν το μεγαλύτερο παθητικό τους εδώ και μία 15ετία!

Από μικρό παιδί στη «βασίλισσα», αμούστακο ακόμα όταν πρωτοφόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ, έμεινε για 16 χρόνια στην πρώτη ομάδα, πριν έρθει ο αγωνιστικός παραγκωνισμός του και πει το μεγάλο «αντίο» στο φινάλε της περσινής σεζόν. Επόμενος σταθμός του «Άγιου Ίκερ» μάλιστα δεν ήταν κάποιο τοπ ευρωπαϊκό κλαμπ, αλλά η Πόρτο κι άπαντες στην Πορτογαλία πίστεψαν πως είχαν βρει στο πρόσωπό τους τον δικό τους «φύλακα άγγελο».

 Δεν ήταν λίγες οι φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν που ο 35χρονος πορτιέρο έγινε αντικείμενο συζήτησης για τις -μέτριες- εμφανίσεις του και η τελική σούμα τελικά για την Πόρτο, κάθε άλλο παρά θετική μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι «Δράκοι» πραγματοποίησαν μία από τις χειρότερες σεζόν τους τερματίζοντας 3οι και με διαφορά 15 βαθμών από την πρωταθλήτρια Μπενφίκα, πίσω ακόμα κι από τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.  

Οχι μόνο αυτό, αλλά και με το χειρότερο παθητικό των τελευταίων 15 ετών, έχοντας συγκεκριμένα δεχτεί 30 γκολ. Τα 28 εξ αυτών ήρθαν με τον Κασίγιας στα γκολπόστ, στις 32 συμμετοχές του Ισπανού στο πρωτάθλημα, ενώ σε δύο ματς υπερασπίστηκε την εστία η Έλτον. Μάλιστα τις τελευταίες 42 σεζόν, μόλις δύο φορές είχε δεχτεί η Πόρτο περισσότερα τέρματα!

Προτεινόμενα Άρθρα