Συνεργασία Μουρίνιο – Φαν Χααλ στην Γιουνάιτεντ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sun», ο Ζοζέ Μουρίνιο θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά χωρίς να αποχωρήσει ο Λουίς φαν Χάαλ.

Γίνεται; Και βέβαια γίνεται, καθώς φαίνεται ότι πλάνο των ανθρώπων του αγγλικού συλλόγου είναι να κρατήσουν τον Ολλανδό τεχνικό, αλλά όχι ως προπονητή. Ο Πορτογάλος θα είναι ο τεχνικός της ομάδας από την επόμενη σεζόν και ο φαν Χάαλ ο τεχνικός διευθυντής! Αυτό θα συμβεί, φυσικά, αν επαληθευτεί το δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας.

Όπως τονίζεται, μάλιστα, αυτή είναι η λύση στη οποία κατέληξαν οι υπεύθυνοι των «κόκκινων διαβόλων» ώστε να μην χρειαστεί να αποζημιώσουν τον Ολλανδό προπονητή, ο οποίος έχει συμβόλαιο για άλλον έναν χρόνο, μέχρι το καλοκαίρι του 2017. Τους τελευταίους μήνες φήμες και δημοσιεύματα κάνουν λόγο για προφορική συμφωνία της Γιουνάιτεντ με τον Μουρίνιο, ο οποίος όπου βρεθεί και όπου σταθεί λέει ότι από 1η Ιουλίου πιάνει ξανά δουλειά, χωρίς όμως να αποκαλύπτει που! 

Οι σχέσεις των δύο προπονητών είναι αρκετά καλές και εκτιμάται ότι μπορεί να συνεργαστούν προς όφελος της ομάδας. Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Εντ Γούντγουορντ, ήταν αυτός που έκανε την συγκεκριμένη πρόταση, καθώς εκτιμά ότι ο φαν Χάαλ δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερα ως προπονητής, εδικά μετά την φετινή καταστροφική σεζόν, αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει με τις γνώσεις και την εμπειρία του.

Προτεινόμενα Άρθρα