Αποχώρησε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Λουίς Φαν Χάαλ

από AllAboutARIS

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί ο Λουίς φαν Χάαλ, με τους «κόκκινους διαβόλους» να ανακοινώνουν τη λύση της συνεργασίας τους. Προ των πυλών η πρόσληψη του Μουρίνιο.

Η ευχή των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έγινε πραγματικότητα.

Η νέα Κυπελλούχος Αγγλίας, ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Λουίς φαν Χάαλ (θα πάρει περίπου 6.5 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση, ενώ χθες μπήκαν στον λογαριασμό του περί τα 500 χιλιάρικα, ως μπόνους για την κατάκτηση του Κυπέλλου), ο οποίος αποχωρεί δύο χρόνια μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας.

Ο Ολλανδός πέρασε το πρωί από τα γραφεία της ομάδας στο Κάρινγκτον, ενημερώθηκε από τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο Εντ Γούντγορντ για την απόφαση της διοίκησης και συμπλήρωσε τα απαραίτητα έγγραφα του «διαζυγίου», παρουσία του εκ των δικηγόρων της Ένωσης Προπονητών, Πολ Γκιλρόι.

Ο Λουίς φαν Χάαλ είναι ο δεύτερος προπονητής της Γιουνάιτεντ που απολύεται αφού κατέκτησε το Κύπελλο, μετά τον Τόμι Ντότσερτι το 1977

Ο 64χρονος τεχνικός ανέλαβε τα ηνία της Γιουνάιτεντ τον Μάιο του 2014, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο και αντικαθιστώντας τον Ντέιβιντ Μόγιες, λίγες ημέρες μετά την ήττα της Ολλανδίας από τη Βραζιλία και τον αποκλεισμό από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κάθισε στον πάγκο της ομάδας σε 103 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 54 νίκες, 25 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου που δεν κατάγεται από την Αγγλία (11 προπονητές), την Ιρλανδία (1 προπονητής), την Ουαλία (2 προπονητές) ή την Σκοτία (7 προπονητές), τις χώρες δηλαδή που συγκροτούν το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας.

Πέρυσι η ομάδα του τερμάτισε στην 4η θέση της Premier League, ενώ αποκλείστηκε στον έκτο γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας και στο δεύτερο γύρο του League Cup.

Φέτος κατέλαβε την 5η θέση του πρωταθλήματος (θα αγωνιστεί του χρόνου στο Europa League), κατέκτησε το Κύπελλο (ήταν ο πρώτος τίτλος στην μετά Φέργκιουσον εποχή), ενώ αποκλείστηκε στον τέταρτο γύρο του League Cup και στη φάση των «16» του Europa League, έχοντας προηγουμένως τερματίσει στην τρίτη θέση στον όμιλό της στο Champions League.

Οι μεταγραφές επί εποχής Λουίς φαν Χάαλ

Τα δύο αυτά χρόνια ξόδεψε περίπου 320 εκατ. ευρώ για μεταγραφές, αποκτώντας το καλοκαίρι του ’14 τους Άντερ Ερέρα, Λουκ Σο, Μάρκος Ρόχο, Άνχελ ντι Μαρία, Ντάλεϊ Μπλιντ και προσθέτοντας φέτος στο ρόστερ του τους Μέμφις Ντεμπάι, Μπάστιαν Σβαϊστάιγκερ, Ματέο Νταρμιάν, Μοργκάν Σνάιντερλιν και Άντονι Μαρσιάλ.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο προβάρει ως το μεγάλο φαβορί

Αντικαταστάτης του Λουίς φαν Χάαλ θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Ζοσέ Μουρίνιο, με τον Τύπο της χώρας να αναφέρει πως ο εκπρόσωπος του Πορτογάλου, Ζόρζε Μέντες, αναμένεται αύριο (24/5) στην Αγγλία για τις τελικές συζητήσεις. Ο… αυτοαποκαλούμενος «Special One» είχε απολυθεί από την Τσέλσι τον περασμένο Δεκέμβρη.

Προτεινόμενα Άρθρα