"Άδικη η κριτική προς το πρόσωπό μου"

από AllAboutARIS

Ο Λάκης Κλεώπας εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στη χθεσινή απόφαση παραίτησης και τι ακολούθησε μετά στις συνομιλίες του με τους Θόδωρο Καρυπίδη και Γιάννη Ψηφίδη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο εις εκ των εκκαθαριστών της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ ΑΡΗΣ στον “Libero 107,4” και την εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR”:

Για το πώς προέκυψε η πρόθεση παραίτησης που εξέφρασε χθες: «Με ενημέρωσαν πως μου ασκείται κριτική από διάφορα σάιτ ότι είμαι υπαίτιος για την καθυστέρηση της εκκαθάρισης. Στεναχωρήθηκα ιδιαίτερα και ενημέρωσα για την πρόθεσή μου να παραιτηθώ. Μπήκαμε ως εκκαθαριστές τον Ιανουάριο του 2015 και από τότε έχουν αλλάξει 4 επικεφαλής στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Κάναμε ότι μπορούσαμε αλλά μιλούσαμε συνεχώς με διαφορετικά άτομα και νομικούς συμβούλους. Υπήρχε μεγάλος φόρτος εργασίας. Ταυτόχρονα, υπήρχαν πολλές αλλαγές και στον Ερασιτέχνη κι ευτυχώς με τον κ. Ψηφίδη έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Καθυστέρηση προέκυψε και με το δικαστήριο που έγινε με τον κ. Σκόρδα για το Ρϋσιο. Τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε, δεν ξέρω».

Για το αν επικοινώνησε με τους κ.κ. Καρυπίδη και Ψηφίδη μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσής του να παραιτηθεί: «Μετά από 1,5 ώρα με πήρε τηλέφωνο ο κ. Καρυπίδης. Δεν δέχθηκε την παραίτηση και με διαβεβαίωσε ότι παραμένει στο πλευρό μου και μου είπε να συνεχίσω την καλή δουλειά. Την στήριξή του μου μετέφερε και ο κ. Ψηφίδης με τον οποίο μιλήσαμε λίγο αργότερα».

Για το γεγονός ότι δεν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση: «Δεν έχω μιλήσει για αυτό το θέμα με τον κ. Καρυπίδη αλλά ο ίδιος είχε μία συνάντηση με τον κ. Κοντονή στην οποία ο Υφυπουργός του μετέφερε ότι δεν γίνεται να μην δικαιωθεί ο ΑΡΗΣ. Ο νέος αθλητικός νόμος δεν προλαβαίνει να ψηφιστεί πριν τον Σεπτέμβριο και επομένως θα πορευτούμε με τον παλιό. Πρέπει οπωσδήποτε ο ΑΡΗΣ να πάει εκεί που του αξίζει, στη Football League του χρόνου και την επόμενη σεζόν στη Superleague».

Για τη ΓΣ του Ερασιτέχνη: «Ο νόμος λέει ότι το μετοχικό κεφάλαιο πρέπει να είναι το λιγότερο 350 χιλιάδες ευρώ όμως ο ΑΡΗΣ δεν γίνεται να πορευτεί με αυτό το ποσό. Πρέπει να βρεθεί μία λύση και να οριστεί ένα ποσό που θα αρμόζει στην ομάδα και θα βοηθήσει τον ΑΡΗ να πορευτεί ομαλά στο μέλλον».

Για τη συνεργασία του με τους κατά καιρούς επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος: «Δεν έχω παράπονο από κανέναν. Όλοι τους ήταν άψογοι απέναντι στην εκκαθάριση. Δεν ευθύνομαι εγώ για τις αλλαγές στην ηγεσία της ομάδας. Αυτό ήταν θέμα Ερασιτέχνη».

Για την πιθανότητα να τεθεί διορία ολοκλήρωσης της εκκαθάρισης: «Είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο και το γνωρίζουμε. Έχω διαβάσει ότι αυτό πιθανότατα αν τεθεί θα είναι με την ολοκλήρωση της επόμενης σεζόν στη Football League. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και ο ΑΡΗΣ δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα».

Προτεινόμενα Άρθρα