«Μέσα στο πρώτο 15μερο να τελειώσουμε με τον πρώτο κύκλο των προσκλήσεων»

από AllAboutARIS

Ο Ηλίας Κουσουνάδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air και μίλησε για το πλαίσιο ενεργειών που πρέπει να κάνει η πενταμελής επιτροπή και την ανάγκη να ολοκληρωθούν αυτές οι ενέργειες όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Τι πρόκειται ν’ ακολουθήσει το προσεχές διάστημα και ποιες οι αρμοδιότητες της επιτροπής:

«Είναι βάσει του νόμου αυτή η διαδικασία, η επιτροπή θα τρέξει κάποια βηματάκια που πρέπει να γίνουνε σε… σφιχτές προθεσμίες, ούτως ώστε να είμαστε κι έτοιμοι, γιατί εδώ δεν μιλάμε για μια απλή εταιρία, μιλάμε για μια ποδοσφαιρική εταιρεία, οπότε όλα πρέπει να πάνε ρολόι, γιατί η συνέχεια θα εξαρτηθεί από αυτό. Είναι τα πράγματα λίγο πιεστικά».

Ποιο κομμάτι θ’ αναλάβει το κάθε μέλος ξεχωριστά:

«Από αύριο θα συναντηθούμε όλα τα μέλη της επιτροπής, προκειμένου να διαφυλάξουμε τις διαδικασίες που χρειάζονται, ώστε να μην έχουμε παρεκκλίσεις. Έπειτα, αφού δούμε πως πηγαίνει βάσει καταστατικού η όλη διαδικασία, να γίνουν οι προσκλήσεις, να έρθουν οι όποιοι ενδιαφερόμενοι να βάλουν τα λεφτά, να πάρουν τις μετοχές και κατόπιν να γίνει το τελευταίο βήμα. Αυτό πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, αρκεί να μην έχουμε παρεκκλίσεις όχι μόνο από την επιτροπή».

 Πόσο θα διαρκέσει η όλη διαδικασία:

«Έχει ο νόμος κάποιες προθεσμίες, 10ήμερα και 15μερα, γι’ αυτό κατά την γνώμη μου πρέπει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να τελειώσουνε. Μέσα στο πρώτο 15μερο να τελειώσουμε με τον πρώτο κύκλο των προσκλήσεων, γιατί αν πάμε στο δεύτερο βήμα τα πράγματα είναι ασφυκτικά».

Για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τον σύλλογο απασχολούν εξωαγωνιστικά προβλήματα:

«Αυτό συμπαρέσυρε και τον κόσμο. Από την χθεσινή Γ.Σ. που είχε μια διαφορετική αρχή, θα πρέπει να γίνει μια αρχή που θα κάνει τον φίλαθλο να πηγαίνει να βλέπει την ομάδα του και να είναι χαμογελαστός».

Αν αισθάνεται τιμή που είναι ένα από τα μέλη της επιτροπής:

«Σίγουρα είναι μεγάλη τιμή. Οι ρόλοι αυτής της επιτροπής είναι καθαρλα, όπως λέει και ο νόμος, μέχρι την προετοιμασία της. Όταν θα συγκληθεί η Γ.Σ. συνέλευση μετόχων για να συσταθεί ένα Δ.Σ., αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρχει εμπλοκή των ανθρώπων της επιτροπής, εκτός και αν ο μεγαλομέτοχος επιλέξει κάποιον να πλαισιώσει την προσπάθεια. Σίγουρα είναι μια ξεχωριστή λειτουργία όλο αυτό».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Κουσουνάδης σημείωσε:

«Εχθές φάνηκε να υπάρχει μία στροφή, που καλό θα ήταν να την κρατήσουμε σαν αρχή και βάση για το καινούργιο ξεκίνημα»

Προτεινόμενα Άρθρα