ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ AllAboutARIS: Στις 600 χιλιάδες η τιμή εκκίνησης πλειστηριασμού του Ρυσίου!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η αξιολόγηση από τους εμπειρογνώμονες του κράτους, έφερε την πτώση του ποσού από τα 1,2 στα μισά χρήματα

Μία πολύ σημαντική εξέλιξη φαίνεται ότι προκύπτει για το Ρύσιο και την πορεία της εκκαθάρισης, την οποία φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το AllAboutARIS.

Οπως γράψαμε αποκλειστικά προ δύο ημερών, η πίεση του ΑΡΗ και οι ενέργειες της ΕΕΑ έστω και με καθυστέρηση είχαν αντίκρισμα, έχοντας ως αποτέλεσμα την απόφαση του ΙΚΑ να βγάλει σε πλειστηριασμό το Ρύσιο. Ο πρώτος πλειστηριασμός ορίστηκε για τις 20 Ιουλίου, η είδηση όμως είναι άλλου και έχει να κάνει με την τιμή εκκίνησης του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του AllAboutARIS, η αρχική τιμή ορίστηκε στις 600 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή στο μισό από τα 1,2 εκατ. που ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για το ακίνητο. Η μείωση αυτή είναι αποτέλεσμα της αξιολόγησης του ακινήτου από τους κρατικούς φορείς για λογαριασμό του ΙΚΑ και είναι κοντά στο ποσό,που είχαν αναφέρει οι άνθρωποι του ΑΡΗ(ζητούσαν 500) ενώπιον του Ειρηνοδικείου. Σαφώς και αυτή η εξέλιξη αποτελεί δικαίωση για την νομική υπηρεσία της ομάδας και τους κ.κ. Γρόλλιο και Μαστρογιάννη, οι οποίοι είχαν δεχθεί στοχευμένα κριτική για την απόφαση του δικαστηρίου και τον τρόπο που χειρίστηκαν το όλο ζήτημα. 

Οπως είναι φυσιολογικό, ο πρώτος πλειστηριασμός θα κριθεί άγονος. Στον επόμενο όμως το ποσό λογκά θα πέσει στις 350-450 χιλιάδες ευρώ. Ποσό προσιτό ώστε να «χτυπήσει» κάποιος το ακίνητο και στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Καρυπίδης, γλιτώνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο από το εάν ξεκινούσε από το 1,2. Αλλωστε ο υπεύθυνος της ομάδας στην τελευταία ΓΣ επανέλαβε την δέσμευση του να πάρει στην κατοχή του το ακίνητο και να το αξιοποιήσει προς όφελος του ΑΡΗ, με την αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος αθλητικού κέντρου. 

Φυσικά η αδειοδότηση του ΑΡΗ για την νέα σεζόν δεν θα εξαρτηθεί από το Ρύσιο και την πορεία της εκκαθάρισης. Η εξέλιξη όμως αυτή δημιουργεί την αισιοδοξία ότι η εκκαθάριση θα έχει ολοκληρωθεί, ώστε ο ΑΡΗΣ να μην αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα για την αδειοδότηση του στην Σούπερ Λιγκ.  Η μόνη που μπλέκει την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης με την παρουσία του ΑΡΗ στην Φούτμπολ Λιγκ είναι η ΕΕΑ. Θα αναγκαστεί όμως να υποχωρήσει μετά τα έγγραφα του Υπουργείου Οικονομικών, του νομικού συμβουλίου του κράτους και της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου που με βάση το νόμο επιτρέπουν την δημιουργία νέας ΠΑΕ.

Προτεινόμενα Άρθρα