"Η ΕΕΑ δεν μπορεί να δεσμεύσει τα αρμόδια όργανα"

από AllAboutARIS

Ο γνωστός νομικός μίλησε στην εκπομπή «AllAboutARIS ON AIR» για την τοποθέτηση του Γιώργου Σφυρή.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Γιώργος Γιαννόπουλος στην εκπομπή «AllAboutARIS ON AIR» στον «Libero 107,4»:

Για τις αποκαλύψεις της ανάλυσης του Γιώργου Σφυρή: «Τη διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον και θα συνεχίσω να την μελετάω για να δω τι μπορεί να προκύψει στο μέλλον από αυτή. Η συγκεκριμένη ανάλυση καθιστά σαφές το γεγονός ότι η ΕΕΑ δεν μπορεί με τις αποφάσεις της να παράγει νομολογία και να δεσμεύσει τα αρμόδια όργανα που αποφασίζουν. Αυτό είναι το βασικότερο θέμα που αναλύει ο κ. Σφυρής και είναι προπομπός του εάν και κατά πόσο μία απόφαση της ΕΕΑ μπορεί να είναι δεσμευτική ή να είναι προϊόν νομολογίας. Η περιβόητη γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους από το 2013 στην οποία αναφέρεται η ανάλυση αυτή, είναι η γνωμοδότηση πάνω στην οποία θα πρέπει να βασιστεί ο νομικός αγώνας του ΑΡΗ ότι μπορεί να συστήσει νέα ΠΑΕ και θέτει το περίγραμμα όλων των κινήσεων που πρέπει να κάνει όχι μόνο ο ΑΡΗΣ, αλλά και όλες οι αρχές στις οποίες θα καταλήξει το θέμα ώστε να παρθεί κάποια απόφαση».

Για την ΕΕΑ και τη σύνθεσή της που είναι παράνομη: «Είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό και θα απασχολήσει στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ΕΕΑ. Υπάρχει πρόσφατη νομολογία του Συμβουλίου Επικρατείας για το αν μπορεί να συνεχίσει να αποφασίζει η ΕΕΑ μετά τη λήξη της θητείας της. Η θητεία της ΕΕΑ έχει λήξει και δεν μπορεί να λαμβάνει πλέον αποφάσεις για θέματα που άπτονται της εφαρμογής των αθλητικών νόμων. Όλες οι αποφάσεις που θα παρθούν από την ΕΕΑ από εδώ και πέρα τελούν υπό την επιφύλαξη της επανασυγκρότησης του οργάνου».

Για τις ενέργειες του ΑΣ μετά τη ΓΣ: «Ο ΑΡΗΣ έχει προχωρήσει σωστά σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και ήδη έχει ανοίξει η διαδικασία κάλυψης του Μετοχικού Κεφαλαίου. Είναι σημαντικό ότι έχει ήδη αποκτήσει ΑΦΜ η νέα ΠΑΕ και μπορεί νόμιμα να προχωρήσει στα επόμενα βήματα».

Προτεινόμενα Άρθρα