«Θα φροντίσουμε να είμαστε έτοιμοι, πριν την λήξη οποιασδήποτε προθεσμίας»

από AllAboutARIS

Ο Νίκος Αγραφιώτης, μέλος της πενταμελούς επιτροπής, μίλησε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air για τις ενέργειες τις οποίες έχει να κάνει η επιτροπή.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Αγραφιώτης:

«Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που άνοιξε η διαδικασία και περιμένουμε ο κόσμος ν’ ανταποκριθεί. Το λέω αυτό για να γνωρίζει και ο κόσμος ότι, ο λογαριασμός δεν μπορεί να κινηθεί από την πλευρά μας, δεν έχουμε internet banking, δεν μας έδωσαν, και η τράπεζα είπε ότι ανά 2-3 ημέρες θα μας στέλνει ένα e-mail, όποτε θέλουμε να πηγαίνουμε από εκεί να ενημερωνόμαστε, σχετικά με την κίνηση του λογαριασμού. Από Δευτέρα πιστεύω θα έχουμε κάποια ενημέρωση.

Σήμερα είχαμε μία άτυπη συνάντηση τα μέλη της επιτροπής και είπαμε ότι, αν δεν υπάρχει ένα σοβαρό ποσό που να μας ενδιαφέρει, να μην αναλωνόμαστε από εδώ και από εκεί. Η διαδικασία προχωράει και είμαστε λίγο πιο ήρεμοι. Η προθεσμία εκπνέει στις 24/06 στις 14:30. Για την επόμενη εβδομάδα έχουμε προγραμματίσει μία συνάντηση για να συζητήσουμε όλα τα θέματα που θ’ απασχολήσουν την επιτροπή μας, οργανωτικά γιατί τώρα θα πρέπει να μιλήσουμε και με τους ορκωτούς λογιστές, τους συμβολαιογράφους, ώστε να μπορέσουμε να επικαιροποιήσουμε το καταστατικό και να δούμε και όλες τις πιθανές περιπτώσεις που μπορούμε να έχουμε στο μέλλον». Τόνισε αρχικά.

Για τις ενέργειες της επιτροπής, από την στιγμή που καλυφθεί το ποσό:

«Εμείς αυτό το διάστημα των 15 ημερών που ουσιαστικά δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα, θα φροντίσουμε να ενημερωθούμε καλύτερα από τους ορκωτούς λογιστές που θα εκπροσωπήσουν την εταιρία. Έχουμε μετά και το θέμα του καταστατικού το οποίο θα πρέπει να επικαιροποιήσουμε και να μπορέσουμε με την είσοδο των κεφαλαίων για το μετοχικό κεφάλαιο να το στείλουμε στο ΓΕΜΗ. Είπαμε ότι θέλουμε να κάνουμε την διαφορά και θα φροντίσουμε να είμαστε έτοιμοι, πριν την λήξη οποιασδήποτε προθεσμίας, για να μην κινδυνεύσει η διαδικασία κατά τον οποιονδήποτε τρόπο».

Αν είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ έχει εξασφαλίσει ΑΦΜ:

«Αυτή η διαδικασία ήταν ούτως ή άλλως επιβεβλημένη από το σύστημα. Το ΑΦΜ δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, έπρεπε να γίνει για να έχουμε τον λογαριασμό. Από την στιγμή που είναι απαραίτητο για να δημιουργηθεί ένας λογαριασμός το εξασφαλίσαμε, χωρίς ν’ αντιμετωπίσουμε κάποια δυσκολία. Το θέμα δεν είναι το ΑΦΜ, το θέμα είναι το ΓΕΜΗ και η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού».

Για την δυνατότητα που έχουν, όσοι επιθυμούν, ν’ αγοράσουν μετοχές:

«Περιμένουμε από τον κόσμο να το κάνει. Σε αυτό το σημείο να πω πως, υπάρχει έτσι μία ανησυχία, γιατί από το σύνολο των 40.000 μετοχών, βάσει νόμου το 10% ανήκει στον Ερασιτέχνη. Κάποιος που θ’ αγοράσει μία μετοχή θα κατέχει το 0,90 της μετοχής, γιατί το 10% ανήκει στον Ερασιτέχνη. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που πρέπει ν’ ασχοληθούμε τώρα, το ποσό είναι αυτό που μας ενδιαφέρει να καλυφθεί. Η διαδικασία μετοχοποίησης είναι άυλη και προχωράμε. Εμείς αυτό που περιμένουμε είναι οι 40.000 μετοχές και το ύψος του 1.200.000 ευρώ».

Αν υπάρξει και άλλος που προτίθεται να βάλει 1,2 εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστεί το 90% με τον κ. Καρυπίδη:

«Θα μοιραστούνε το μετοχικό κεφάλαιο και θα επιστραφεί η διαφορά. Δεν μπορεί να ξεπεραστεί το μετοχικό κεφάλαιο. Το 1,2 θα μπει στα ταμεία της εταιρίας και τα υπόλοιπα θα επιστραφούν, ανάλογα με τα χρήματα που έχουνε μπει θα πάρει το ποσοστό του».

Για το γεγονός ότι η επιτροπή θα είναι για ένα διάστημα η πρώτη διοίκηση της νέας εταιρίας:

«Για να φτάσουμε στο ΓΕΜΗ και να καταθέσουμε φάκελο, θα πρέπει να έχουμε συσταθεί σε σώμα. Σαν διοικούσα επιτροπή. Την άλλη εβδομάδα θα καθίσουμε να μιλήσουμε για τα θέματα και θα δούμε πως θα κινηθούμε. Θα πρέπει να παραδώσουμε την νέα εταιρία έτοιμη και ολοκληρωμένη στους μετόχους της».

Αν η επιτροπή ενδέχεται να υπογράψει συμβόλαια με παίκτες που θα έρθουν στην ομάδα:

«Δεν μπορώ να σας απαντήσω σε αυτό. Πρέπει να το ψάξουμε νομικά, αλλά αν προχωρήσουμε σαν εταιρία, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει η εταιρία».

Για το γεγονός ότι πρέπει ν’ απεμπλακεί από την Βέροια ο Θόδωρος Καρυπίδης:

«Αυτή είναι δουλειά του κ. Καρυπίδη, να κάνει τις ενέργειες, να μπορέσει να πάρει τις μετοχές του ΑΡΗ. Αυτό που απασχολεί εμάς σαν επιτροπή είναι να είμαστε τυπικοί και νόμιμοί με όλες τις διαδικασίες. Ενημερωνόμαστε διαρκώς από ειδικούς και πιστεύω πως πάμε καλά». 

Αν υπάρχει κάποιος ενδιαφερόμενος:

«Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει. Αν υπάρξει κάποιος θα πρέπει να περάσει από εμάς και θ’ ασχοληθούμε μόνο αν είναι κάποια πάρα πολύ σοβαρή περίπτωση, αλλιώς δεν έχουμε λόγο ν’ ασχοληθούμε».

Προτεινόμενα Άρθρα