Στην Θεσσαλονίκη ο Λοράν Ντισό για τον ΑΡΗ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μία πρώτη γεύση από τις εγκαταστάσεις της ομάδας πήρε χθες ο Γάλλος

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται το τελευταίο 48ψωρο ο Λοράν Ντισό, ο οποίος αποτελεί την επιλογή του Θεόδωρου Καρυπίδη για το πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Ο Γάλλος βρίσκεται από την Παρασκευή στην Ελλάδα και χθες είχε την ευκαιρία να πάρει μία πρώτη… γεύση από ΑΡΗ, κάνοντας μία αυτοψία στις εγκαταστάσεις του γηπέδου και εκείνες του Ρυσίου, συνοδευόμενος από τους ανθρώπους της ομάδας.

Ο Ντισό βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Θεόδωρο Καρυπίδη, στον οποίο μετέφερε και τις πρώτες του εντυπώσεις από τα όσα έχει συναντήσει μέχρι στιγμής στην Θεσσαλονίκη. Στον ΑΡΗ, αναμένεται να έχει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή, περισσότερο όμως θα λειτουργεί ως σύμβουλος σε θέματα οργάνωσης, σκάουτινγ, ακαδημιών και λογικά με προτάσεις προς τον Νίκο Αναστόπουλο για περιπτώσεις παικτών, τις οποίες θα αξιολογήσει ο Ελληνας τενικός. Αλλωστε ο «αλενατόρε» έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε τέτοιου είδους ζητήματα.

Το βιογραφικό του

Ο Ντισό ειδικεύεται κυρίως στην ανεύρεση νεαρών ποδοσφαιριστών, κοινώς… λαβράκια, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία που παραθέτει ο ίδιος σττο προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με αυτά, έχει ανακαλύψει παίικτες όπως ο Σεϊντού Κεϊτά της Ρόμα και ο Μεχντί Μπενάτια της Μπάγερν Μονάχου.

Ο Ντισό έκανε την πρακτική του σε Μαρσέιγ (1999-00) και Παρί Σεν Ζερμέν (2000-01), προτού πάρει επίσημα την άδεια του ατζέντη από την Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Την τριετία 2007-10 ηγούταν του τμήματος σκάουτινγκ της Τουρ, δουλεύοντας εν συνεχεία στις ακαδημίες της Νότινχαμ Φόρεστ μέχρι το 2012. Εκτοτε δουλεύει μόνος του. 

Προτεινόμενα Άρθρα