Στη «μάχη» και τα «πάντσερ»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Φουλ της μπάλας και σήμερα

Τις υποχρεώσεις της στον τρίτο όμιλο του Euro ξεκινάει απόψε το βράδυ η Γερμανία, με τα «πάντσερ» να αντιμετωπίζουν την Ουκρανία στο «Πιέρ Μορό» (22:00). Μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου πριν δύο χρόνια στη Βραζιλία, οι Γερμανοί θέλουν να κατακτήσουν και την κορυφή της Ευρώπης, στο 12ο συνεχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που συμμετάσχουν.

Ο Γιόακιμ Λεβ, ο οποίος δεν θα έχει στη διάθεση του τον τραυματία Χούμελς, αναμένεται να παρατάξει τη Γερμανίαμε τους: Νόιερ, Χέβεντες, Μουστάφι, Μπόατενγκ, Έκτορ, Κρόος, Κεντίρα, Μίλερ, Οζίλ, Ντράξλερ και Γκόμες.

Στην Ουκρανία ο Μιχαΐλο Φομένκο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και αναμένεται να παρατάξει τους: Πιάτοφ, Φεντέτσκι, Κατσερίντι, Ρακίτσκι, Σέβτσουκ, Στεπανένκο, Σιντόρτσουκ, Γκαρμάς, Γιαρμολένκο, Κονοπλιάνκα, Ζοζούλια.

Η σέντρα στον τρίτο όμιλο γίνεται στις 19:00 στον γαλλικό νότο με την Πολωνία να αντιμετωπίζει την πρωτάρα Βόρειο Ιρλανδία στη Νίκαια. Αυτό είναι το τρίτο σερί Euro στο οποίο συμμετάσχουν οι Πολωνοί, αγνοώντας όμως ακόμα τη νίκη! Όσο για τους Βορειοϊρλανδούς πάνε χωρίς άγχος στην πρεμιέρα τους σε τελική φάση και όπου βγει με το συγκρότημα του Μάικλ Ο’Νιλ να έχει θετική προϊστορία απέναντι στην Πολωνία με τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Ο τεχνικός της Πολωνίας, Ανταμ Ναβάλκα αναμένεται να ξεκινήσει με τους: Στσέζνι, Πίστσεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Γέντρετσικ, Μπλαζικόφσκι, Κρικόβιακ, Ματσίνσκι, Καπούστκα, Μιλίκ και Λεβαντόφσκι, ενώ εκτός με τραυματισμό μένει ο Γκροσίτσκι.

Πλήρης κατεβαίνει η Βόρειος Ιρλανδία, η οποία πιθανότατα θα ξεκινήσει με τους: ΜακΓκόβερν, Κάθκαρτ, Εβανς, ΜακΌλεϊ, Μπερντ, ΜακΝέιρ, Φέργκιουσον, Νόργουντ, Ντέιβις, Λάφερτι, Γουόρντ.

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας του Euro ανοίγει στις 16:00 στο «Παρκ Ντε Πρενς» όπου για τον τέταρτο όμιλο η Τουρκία αντιμετωπίζει την Κροατία σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Οι δύο ομάδες βρίσκονται συχνά τετ-α-τετ με την Κροατία να νικάει την Τουρκία 1-0 στους ομίλους του Euro του 1996. Το 2008 η Τουρκία απέκλεισε στα προημιτελικά στη διαδικασία των πέναλτι τους Κροάτες, ενώ στα πλέι οφ του Euro 2012 η Κροατία είχε πάρει τη ρεβάνς με ένα άνετο 3-0.

Ο Φατίχ Τερίμ αναμένεται να ξεκινήσει την Τουρκία με τους: Βολκάν, Γκοκχάν, Μεχμέτ Τοπάλ, Χακάν Μπαλτά, Ερκίν, Τουφάν, Ινάν, Σεν, Τσαλχάνογλου, Αρντά Τουράν, Γιλμάζ.

Στην Κροατία ο Αντε Τσάτσιτς θα παρατάξει τους: Σούμπασιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, Βίντα, Στρίνιτς, Μπαντέλι, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς.

Πηγή: sdna.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα