Ερευνά τα επεισόδια στη Μασσαλία η UEFA

από AllAboutARIS

Έχουν στην κατοχή τους τα βίντεο των επεισοδίων

Τα σκηνικά βίας στους δρόμους της Μασσαλίας μεταξύ Άγγλων και Ρώσων χούλιγκανς δεν είχαν τελειωμό με τους οπαδούς τρεις συνεχόμενες μέρες να τα κάνουν γυαλιά – καρφιά ενόψει της αναμέτρησης των δύο χωρών στο «Βελοντρόμ».

Σαν να μην έφτανε αυτό τα επεισόδια μεταφέρθηκαν και μέσα στις εξέδρες του «Βελοντρόμ» μετά τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης με τους Ρώσους να κυνηγούν Άγγλους στις εξέδρες.

Η UEFA ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα, κάτι που δείχνει ότι τα μέτρα ασφαλείας των Γάλλων δεν είχαν λάβει υπόψη σε μεγάλο βαθμό την παράμετρο του χουλιγκανισμού κατά τη διάρκεια του Euro, επικεντρώνοντας κυρίως την προσοχή τους στην αποτροπή ενός ενδεχόμενου τρομοκρατικού χτυπήματος.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μελετάει τα βίντεο των επεισοδίων στους δρόμους της γαλλικής πόλης, αλλά κυρίως εντός του «Βελοντρόμ» και είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σε ενέργειες μέσα στο άμεσο διάστημα.

Για τα επεισόδια μεταξύ Άγγλων και Ρώσων εκτός γηπέδου η UEFA είναι ξεκάθαρη πως δεν μπορεί να τιμωρήσει τις Ομοσπονδίες των χωρών, ωστόσο το ίδιο δεν μπορεί να υφίσταται και για τα επεισόδια που έγιναν στις κερκίδες του «Βελοντρόμ».

Εκεί την ευθύνη θα έχουν και οι ομάδες, οι οποίες ίσως να βρίσκονται σε κίνδυνο ενδεχόμενης τιμωρίας μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από την UEFA.

«Η UEFA καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια στη Μασσαλία. Οι άνθρωποι που παίρνουν μέρος σε βίαιες ενέργειες δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Η UEFA μπορεί να πάρει πειθαρχικά μέτρα μόνο για τα επεισόδια που έγιναν περιμετρικά και εντός του σταδίου», ανέφερε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Προτεινόμενα Άρθρα