Στο τραπέζι τα επόμενα βήματα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στο επίκεντρο οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την επιτροπή κεφαλαιαγοράς

Στον ΑΡΗ άπαντες αναμένουν την κάλυψη του νέου μετοχικού κεφαλαίου, η διοικούσα επιτροπή όμως συνεχίζει την δουλειά της. Οπως άλλωστε οφείλει να κάνει.

Σε νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, έγινε μία κουβέντα αναφορικά με τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν και αφορούν την παρουσία του ΑΡΗ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Πλάνο που έχει να κάνει με το σενάριο μη κάλυψης του νέου μετοχικού κεφαλαίου το πρώτο δεκαπενθήμερο. Κάτι που φυσικά όλο απεύχονται και στην διοίκηση υπάρχει η συγκρατημένη αισιοδοξία και εκτίμηση ότι το ποσό θα καλυφθεί μέχρι την λήξη της προθεσμίας για τα μέλη του ΑΣ.

Οσο αφορά λοιπόν τον… plan b, ο ΑΡΗΣ καλείται να απευθυνθεί σε κάποια τράπεζα ή κάποιο χρηματιστηριακό πιστοποιημένο τομέα, ώστε να ετοιμαστεί η απαραίτητη έκθεση και εν συνεχεία να κατατεθεί στην Επιτροπή.  Πλάνο που φυσικά θα μπει σε εφαρμογή και εάν δεν καλυφθεί το μετοχικό κεφάλαιο. Στην επιτροπή όμως ξέρουν ότι ήδη ο χρόνος πιέζει για αυτό και η επόμενη της 24ης του μήνα θέλουν να τους βρει έτοιμους. 

Το ίδιο φυσικά που γίνεται με το απεχθές σενάριο, θα γίνει και με το αισιόδοξο. Δηλαδή θα υπάρξει η απαραίτητη προεργασία για τον φάκελο που θα καταθέσει ο ΑΡΗΣ στο ΓΕΜΗ. Για αυτό όμως, πρώτα πρέπει να μπουν τα 1,2 εκατ. ευρώ μέχρι να λήξει η πρώτη προθεσμία. Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 24η Ιουνίου βάσει της αρχικής ενημέρωσης. Υπάρχει όμως η νομική άποψη που υποστηρίζει ότι μπορεί να φτάσει ως τις 30 του ίδιου μήνα, εφόσον διευκρινιστεί αν πρόκειται για 15 ημερολογιακές ημέρες ή 15 εργάσιμες. 

Προτεινόμενα Άρθρα