Γεμάτη ατζέντα…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ραντεβού της επιτροπής με το βλέμμα στην λήξη της προθεσμίας για το πρώτο 15νθήμερο του νέου μετοχικού κεφαλαίου

Στο ίδιο τραπέζι θα κάτσουν σήμερα τα μέλη της διοικούσας επιτροπής, με την ατζέντα τους και τα θέματα προς συζήτηση να είναι αρκετά. 

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η απάντηση της Τράπεζας Πειραιώς όσον αφορά την έκθεση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ισως και σήμερα οι άνθρωποι της ομάδας να έχουν νεότερα από την τράπεζα, με τις εκτιμήσεις τους να κάνουν λόγο για θετική ανταπόκριση από πλευράς της. Για ένα πλάνο που όπως είναι γνωστό, θα ενεργοποιηθεί εφόσον δεν καλυφθεί το νέο μετοχικό κεφάλαιο μέχρι την Παρασκευή. Εκεί δηλαδή που έχουν πρωτίστως στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην επιτροπή, αναμένοντας τον Καρυπίδη να τηρήσει την δέσμευση του, αν δεν εμφανιστεί φυσικά κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος. 

Αυτή την εβδομάδα λογικά θα δρομολογηθεί και συγκρότηση της διοικούσας επιτροπής σε Σώμα, με συγκεκριμένους ρόλους και αρμοδιότητες αφού στην ουσία θα είναι αυτή που θα διατηρήσει τα ηνία της νέας ΠΑΕ τουλάχιστον μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου. Προϋπόθεση για να προκύψει ΔΣ είναι να υπάρξει και απαρτία, αφού ο Σίμος Ορφανίδης απουσίαζε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Σήμερα όμως θα δώσει -εκτός απροόπτου- το «παρών».

Οσον αφορά το ΓΕΜΗ, η αρχική πρόθεση της επιτροπής ήταν να υπάρξει από τώρα μία προεργασία, αφού θα είναι αυτή που θα καταθέσει τον φάκελο της ομάδας στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Ανάπτυξης. Οπως φαίνεται όμως, θα περιμένουν πρώτα την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου και στη συνέχεια θα ασχοληθούν επί της ουσίας με το αμέσως επόμενο βήμα τους. Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να τελειώσουν στον ΑΡΗ και με το ζήτημα του καταστατικό, το οποίο βρίσκεται στα χέρια συμβολαιογράφου. 

Προτεινόμενα Άρθρα