Η μαγεία του «Ρόνι» και ο… εφιάλτης του Σίμαν (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οταν ο Βραζιλιάνος ήταν στα καλύτερα του…

Εκείνος είχε ήδη αρχίσει να γίνει γνωστός, μέσω των μαγικών του με τη φανέλα της Παρί Σ.Ζ, της πρώτης ευρωπαϊκής ομάδας στην οποία αγωνίστηκε. Εκείνο όμως το παιχνίδι, αυτό το απίστευτο γκολ του μοναδικού Βραζιλιάνου “μάγου”, έμελλε να τον καθιερώσει για τα καλά στην παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή, βάζοντας φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην πρόκριση της “σελεσάο” στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για να φτάσει τελικά μέχρι και την κατάκτηση του πέμπτου βαρύτιμου τροπαίου. 

Οι Άγγλοι είχαν πάρει κεφάλι στο σκορ από το 23′ με το γκολ του Όουεν μετά από “δώρο” της βραζιλιάνικης άμυνας. Ωστόσο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο μετέπειτα άσος του Ολυμπιακού, ο σπουδαίος Ριβάλντο έφερε το ματς στα ίσια έπειτα από ένα εξαιρετικό σλάλομ του Ροναλντίνιο που έκανε… σμπαράλια την άμυνα των “λιονταριών”. Ο ίδιος μάλιστα ήταν αυτός που σημείωσε το νικητήριο τέρμα στο 50′, με το αξέχαστο εκείνο χτύπημα φάουλ στο “παραθυράκι”, που έμελλε να γίνει… εφιάλτης για τον Ντέιβιντ Σίμαν. 

Επτά λεπτά αργότερα δε, ο Ρόνι δέχτηκε απευθείας κόκκινη για ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα επάνω στον Μιλς, ωστόσο η αποβολή του δεν στοίχισε στα “καναρίνια”.

Προτεινόμενα Άρθρα