«Μια φορά ΑΡΗΣ, για πάντα ΑΡΗΣ»

από AllAboutARIS

«Ο ΑΡΗΣ πρέπει να κάνει και πάλι πρωταθλητισμό, αυτό δηλαδή που του αξίζει»

Στις εξελίξεις που τρέχουν στον ΑΡΗ αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην εκπομπή του AllAboutARIS on AIR στον Libero107.4FM, ο Βασίλης Ψηφίδης. Ο βετεράνος παίκτης των «κίτρινων» κατέθεσε την δική του άποψη για όσα συμβαίνουν στην ομάδα, σχολιάζοντας και την επέτειο από την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1970, η οποία είναι μέσα στις επόμενες ημέρες

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πρόγραμμα του αδερφού του, Γιάννη Ψηφίδη:

«Βλέπω τον αδερφό μου να έχει ρέψει. Έχει χάσει 13 κιλά και δεν μπορώ να τον αναγνωρίσω».

Για το πως αντιμετωπίζει τις εξελίξεις του ΑΡΗ και την διαίσθηση του:

«Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει, περιμένω όπως όλοι οι Αρειανοί την έκβαση της υπόθεσης. Οπότε όπως όλοι περιμένω να δω τι θα γίνει αύριο».

Για την φετινή χρονιά του ΑΡΗ με πρόεδρο τον Θεόδωρο Καρυπίδη και προπονητή το Νίκο Αναστόπουλο:

«Εν οίδα ότι ουκ οίδα. Δεν ξέρω να απαντήσω σε αυτά τα πράγματα. Δεν είμαι Αρεαινός του γλυκού νερού, είμαι Αρειανός από τα γεννοφάσκια μου που επί της εποχής μου ο ΑΡΗΣ πήρε το μοναδικό του κύπελλο. Είμαι περήφανος που στην καριέρα μου ο ΑΡΗΣ πήρε το κύπελλό. Αφού πήρε ο ΑΡΗΣ ένα κύπελλο, εγώ έχω περάσει στην αιωνιότητα. Όπως είπε και ο Κάμερον ότι η Τουρκία θα μπει στην Ευρώπη το 3000, μπορώ να σου πω ότι ο ΑΡΗΣ θα ξανακερδίσει το κύπελλο και αυτός το 3000, εγώ παρακαλώ να το κερδίσει του χρόνου και να σπάσουν το ρεκόρ μας. Εγώ θέλω να «δαγκάσω» τις εκάστοτε διοικήσεις ότι μας περάσανε στο «ντούκου».

Για το αν έχουν τιμηθεί από τον επίσημο ΑΡΗ για το επίτευγμα τους αυτό:

«Εγώ ήμουν ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ. Ο αδερφός παλεύει με τα κυπαρίσσια και εγώ δεν παλεύω αλλά έχω τις αναμνήσεις που κάνεις δεν μπορεί να τις κλέψει και κανείς δεν μπορεί να τις αγοράσει. Ενώ και οι δυο παλεύουμε για τον ΑΡΗ, είμαστε σε διαφορετικούς θαλάμους».

Για το ότι δεν έχει τιμήσει κανείς την ομάδα εκείνη:

«Εμείς θέλουμε τον ΑΡΗ. Για τον ΑΣ ΑΡΗΣ παίζαμε, δεν παίζαμε για τον Γράντα, ούτε για τον Γρηγοριάδη. Εμείς ματώναμε για τον ΑΣ ΑΡΗΣ. Ο ΑΣ ΑΡΗΣ είναι τώρα ζωντανός αλλά εμάς μας έχει θάψει για 46 χρόνια και αυτό για εμένα είναι ασυγχώρητο. Δεν με ενδιαφέρει ποιοι είναι από και ποιοι από κάτω. Εγώ ξέρω ότι πήραμε το κύπελλο του 1970 το μοναδικό κύπελλο του ΑΡΗ και περνάει στο «ντούκου» από τον ΑΣ, δεν μιλάω για φιλάθλους και για άλλο τίποτα. Το παραπάνω μου είναι ότι μας εγκατέλειψε ο ΑΡΗΣ. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι το κλάμα μου. 46 χρόνια ούτε ένα δείπνο για το κερδισμένο κύπελλο που φέραμε στον ΑΡΗ».

Για το ότι πλησιάζει η επέτειος της κατάκτησης του κυπέλλου και τα σχέδια του:

«Κάθε χρόνο που έρχομαι προγραμμάτιζα κάτι. Ήρθε η ώρα από τον ΑΡΗ να προγραμματίσει κάτι. Είπα στον αδερφό μου ότι τα προγράμματα από μεριά μου τέλειωσαν. Αν ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί οικονομικά το καταβαίνω γιατί ξέρω πως είναι τα πράγματα αλλά επί 46 χρόνια δεν το καταλαβαίνω».

Για το αν θα οργανώσει τίποτα ο Ερασιτέχνης:

«Δεν προλαβαίνει να οργανώσει τίποτα ο Ερασιτέχνης. Κάποτε πρέπει να το σκεφτεί ο ΑΣ ΑΡΗΣ, είμαστε πλέον σε μια ηλικία που αρχίζουμε και φεύγουμε σιγά σιγά, έχει ο Συρόπουλος, έχει φύγει ο Ραπτόπουλος, ο Μιχαηλίδης είναι στην Αμερική. Από τους 18 γιατί δεν μπορείς να πει ότι 11 παίκτες κέρδισαν το κύπελλο. Από τους παίκτες που έπαιξαν από 90’ λεπτά μέχρι 1’ λεπτό».

Για το τι θα έλεγε σε ένα νέο Αρειανό παίκτη για εκείνη την βραδιά:

«Έτσι ξεκίνησα και εγώ όπως και εσύ, από τις ακαδημίες του ΑΡΗ. Θα τον προέτρεπα να συνεχίσει παρά τα εμπόδια, για να γίνεις καλός πρέπει να αγαπήσεις το σπορ που παίζεις, για να γίνει πολύ καλός πρέπει να ερωτευτείς. Εγώ έμαθα να παίζω μπάλα ξυπόλητος. Ο νέος βλέπει ένα παίκτη με ένα κίτρινο και ένα κόκκινο παπούτσι και θέλει τα ίδια, ενώ αυτά δεν θα τον κάνουν ποδοσφαιριστή ικανό. Άλλο να παίζεις ποδόσφαιρο και άλλο να είσαι ποδοσφαιριστής. Για τα παιδιά η συμβουλή μου είναι να ερωτευτούν το ποδόσφαιρο αν θέλουν να παίξουν μεγάλη μπάλα».

Για το πώς βιώνει αυτό που περνάει ο ΑΡΗΣ από την  Αμερική:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο ΑΡΗΣ ακολουθούν την κυβέρνηση. Αν χρωστάει η κυβέρνηση θα χρωστάνε και τα σωματεία. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ. Αυτό που πιστεύω εγώ είναι μια φορά ΑΡΗΣ για πάντα ΑΡΗΣ. Έτσι και για να γυρίσει ο ΑΡΗΣ θέλει δουλειά πολύ. Ο αδερφός μου, ο Γιάννης Ψηφίδης, δουλεύει 14 ώρες αφιλοκερδώς και είναι Αρειανάκι από τα γεννοφάσκια του. Τα αποτελέσματα του είναι παράλληλα με τα αποτελέσματα του ποδοσφαιρικού τμήματος. Εγώ του λέω ότι και παπάδες να κάνεις, αν ο ποδοσφαιρικός ΑΡΗΣ χάσει τότε θα είσαι κακός».

«Θα περιμένουμε αύριο την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου. Αν αυτά που θα γίνουν αύριο είναι θετικά, τότε θα μιλάμε για έναν νέο ΑΡΗ, έναν καινούργιο ΑΡΗ. Για να πάει να ορμήσει στην Β και να πάει στην Α και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, να κάνει πρωταθλητισμό, έτσι όπως έμαθα και έζησα και εγώ τον ΑΡΗ. Αυτό θέλει πάρα πολύ δουλειά. Εγώ εύχομαι στον ΑΡΗ να πάει εκεί που του αξίζει στην Α εθνική».

Προτεινόμενα Άρθρα