Τα επόμενα βήματα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ποιες οι διαδικασίες που θα «τρέξουν» από την ερχόμενη Δευτέρα

Το αισιόδοξο πλάνο της διοικούσας επιτροπής του ΑΡΗ έγινε πράξη, ο Θεόδωρος Καρυπίδης προχώρησε στην κάλυψη του νέου μετοχικού κεφαλαίου και έτσι επιτρέπει από εβδομάδα να «τρέξουν» οι εξελίξεις που αφορούν την ολοκλήρωση σύσταασης της νέας ΠΑΕ.

Η διοικούσα επιτροπή έχει μπροστά της τουλάχιστον έναν μήνα και μάλιστα… γεμάτο, ώστε να ετοιμάσει την εταιρία για την πρώτη αιρετή διοίκηση που θα αναλάβει. Συγκεκριμένα βήματα τα οποία θα γίνουν ένα-ένα, για να περάσει ο ΑΡΗΣ και με την… βούλα στην νέα εποχή, όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

– Αρχής γενομένης από την Δευτέρα λοιπόν, η διοικούσα επιτροπή θα ζητήσει αναλυτική ενημέρωση από την Τράπεζα Πειραιώς για τους καταθέτες στον λογαριασμό του νέου μετοχικού κεφαλαίου και τα ποσοστά που αντιστοιχούν στον καθένα. 

– Εν συνεχεία και αφού γίνει η πιστοποίηση της κάλυψης του ΜΚ από την προσωρινή διοίκηση, θα υπάρξει επαφή του ΑΡΗ με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Σκοπός της, θα είναι να την ενημερώσει για τo όνομα του νέου μεγαλομετόχου που θα προκύψει από την επίσημη ενημέρωση της τράπεζας, ώστε να αδειοδοτηθεί η εγγραφή του στο μετοχολόγιο της εταιρίας.

– Παράλληλα με την ΕΕΑ, στον ΑΡΗ θα ξεκινήσουν τις επαφές τους και με το ΓΕΜΗ. Προηγείται βέβαια η οριστικοποίηση του τελικού σχεδίου που έχει να κάνει με το καταστατικό αλλά και εκείνη που αφορά το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου, σε συνεργασία με συμβολαιογράφο. Αφού κλείσουν τα δύο αυτά ζητήματα, οι «κίτρινοι» θα απευθυνθούν στο ΓΕΜΗ, το οποίο κάποια στιγμή θα χτυπήσει την πόρτα της ΕΕΑ, για να δώσει εν συνεχεία αριθμό μητρώου στην νέα ΠΑΕ και ουσιαστικά να εγκρίνει την σύσταση της. 

Για όλα τα παραπάνω, ο νόμος δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και στον ΑΡΗ θα πατήσουν πάνω σε αυτό, με στόχο στις αρχές Αυγούστου να προσκληθούν οι νέοι μέτοχοι και να προκύψει η πρώτη αιρετή διοίκηση της νέας ΠΑΕ.

Προτεινόμενα Άρθρα