Πιάνουν πάλι δουλειά

από Νίκος Παπαδόπουλος

Νέα συνάντηση σήμερα για την πενταμελή επιτροπή – Σε πρώτο πλάνο ΕΕΑ και ΓΕΜΗ

Η διοικούσα επιτροπή του ΑΡΗ πιάνει από σήμερα πάλι δουλειά, αυτή τη φορά όμως κάτω από νέα δεδομένα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η επιτροπή έδωσε περισσότερη βάση στο απαισιόδοξο σενάρι της μη κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου. Από την στιγμή όμως που το αισιόδοξο σενάριο επιβεβαιώθηκε και ο Θεόδωρος Καρυπίδης κάλυψε το νέο ΜΚ, πλέον οι «κίτρινοι» καλούνται να «τρέξουν» όλες εκείνες τις εξελίξεις για τη ολοκλήρωση σύστασης της νέας ΠΑΕ, έχοντας μία συγκεκριμένη σειρά ενεργειών που πρέπει να ακολουθήσουν κατά γράμμα.

Στην συνάντηση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, η διοικούσα επιτροπή θα έχει στα χέρια της την επίσημη ενημέρωση της Τράπεζας Πειραιώς, όσον αφορά την λίστα των καταθετών στο νέο μετοχικό κεφάλαιο και το όνομα του μεγαλομετόχου που έχει προκύψει. Αφού πιστοποιηθεί από την διοίκηση η κάλυψη του ΜΚ, όσο το δυνατό πιο άμεσα θα απευθυνθεί στην ΕΕΑ και θα την ενημερώσει σχετικά, ώστε να αδειοδοτήσει την εγγραφή του μεγαλομετόχου στα μητρώα της εταιρίας. Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, ο ΑΡΗΣ θα αναγκαστεί να περιμένει τις ενέργειες του Κοντονή σχετικά με την ΕΕΑ, καθώς αυτή τη στιγμή δεν έχει νόμιμη σύνθεση. 

Παράλληλα μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει μία πρώτη επίσημη επαφή με το ΓΕΜΗ -αφού οριστικοποιηθεί το σχέδιο του καταστατικού και το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου- με σκοπό την απόκτηση του αριθμού μητρώου, που θα αποτελέσει ουσιαστικά το «πράσινο φως» για την σύσταση της νέας εταιρίας. Κομμάτι για το οποίο το ΓΕΜΗθα απευθυνθεί στην ΕΕΑ.

Προτεινόμενα Άρθρα