"Ο ΑΡΗΣ να γίνει το παράδειγμα"

από AllAboutARIS

Ο Νίκος Αγραφιώτης, μέλος της πενταμελούς επιτροπής μίλησε στην εκπομπή "AllAboutARIS on Air" και στον Αλέξη Σαββόπουλο για τις εξελίξεις όσον αφορά την σύσταση της νέας ΠΑΕ και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι όλα τα πάνε καλά.

Αρχικά ο κ. Αγραφιώτης είπε: ” Το ελληνικό κράτος διακατέχεται από μια τεράστια γραφειοκρατία. Μόλις τελείωσα την συνάντηση με το λογιστικό γραφείο που έχει αναλάβει την υπόθεση μας.
Τιμής ένεκεν, κι εγώ είμαι ένας από αυτούς. Αναμνηστικά έγω έχω δύο μετοχές. Σε συνεργασία με το φοροτεχνικό γραφείο, το οποίο θα κατατεσεί στο ΓΕΜΗ ότι προβλέπει ο νόμος, περιμένουμε ένα έγγραφο από τον Ερασιτέχνη, το καταστατικό γιατί ακόμα δεν ήταν έτοιμο. Και μετά προχωράμε με τον συμβολαιογράφο. Αυτό είναι ουσιαστικά το 90%-95% της δουλειάς που κάναμε. Αν εγκριθεί από το ΓΕΜΗ, το οποίο μπορεί να ζητήσει κάποια παραπάνω στοιχεία οικονομικής φύσεως. Μόλις εγκριθεί από το ΓΕΜΗ, τότε θα συγκαλέσουμε συνέλευση μετόχων και να την παραδώσουμε. Μετά είναι ευθύνη των μετόχων να προχωρήσουν. Η ΕΕΑ και η ΕΠΟ αφορά την δραστηριότητα της εταιρείας. Εμείς ως πενταμελή συστήνουμε την εταιρεία και την παραδίδουμε στους μετόχους. Είναι μία ανώνυμη εταιρεία που ξεκινάει από το μηδέν και πρέπει να παράγει κέρδη. Φεύγουμε από το αθλητικό σωματείο και πάμε σε μία εταιρεία η οποία πρέπει να παράγει κέρδη. Θέλουμε μέσα από αυτή την διαδικασία να δείξουμε ότι ο ΑΡΗΣ μπορεί και αλλιώς, ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε το παράδειγμα”.

Για να χρήματα που μπήκαν στην αύξηση μετοχικου΄κεφαλαίου: “Όταν ανοίξαμε τον λογαριασμό κάναμε ερώτηση προς την Τράπεζα για το πως μπήκαν τα χρήματα, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη, ήταν ένας κανονικός λογαριασμός και οποιαδήποτε νόμικη κατάσταση είναι δεκτή. Ο κ. Καρυπίδης έχει δείξει συνέπεια, ξέρει τα πράγματα, δεν έχει δείξει ότι κάνει λάθη. Από την στιγμή που δήλωσε έτοιμος για την κατάθεση δεν νομίζω ότι θα έκανε κάποιο λάθος”.

Για τα 300.000 ευρώ προς τον ΑΣ είπε: “Εγώ ασχολούμαι μόνο με την επιτροπή, χθες που είδα τον κ. Ψηφίδη, μου ειπε ότι θα γίνει σύντομα μία συνάντηση με τον κ. Καρυπίδη για τα χρήματα. Δεν νομίζω να τα δώσει μετρητά, αλλά θα δοθούν τα χρήματα σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα”.

Για το θέμα με τους χώρους στο “Κλ. Βικελίδης” και την αξιοποίηση τους είπε: “Όσον αφορά το ιδιοκτησιακό το έχουμε προχωρήσει, όλα ανήκουν στον ΑΣ. Προχωρήσαμε σε μία ανάθεση για να δούμε τι γίνεται με το Ε9 του Χαριλάου, υπάρχει μία δέσμευση από το Ελληνικό Δημόσιο ενώ ένα κομμάτι ανήκει στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Αναφορικά με την περιουσία και τα μαγαζιά, είναι προτεραιότητα μας εφόσον ο επενδυτής θέλει να βάλει χρήματα, να είναι ο πρώτος που θα επιλέξει που θα επενδύσει και πως. Χαρά μας θα είναι να έρθει μία μεγάλη εταιρεία και να βοηθήσει τον κ. Καρυπίδη και τον ΑΡΗ με μία συνεργασία. Θέλουμε στην νέα σεζόν να δώσουμε άληλ εικόνα του γηπέδου”

Για τα χρήματα που είναι στην Τράπεζα μετά την αύξηση του ΜΚ είπε: “Το 1.2 εκ. είναι στην Τράπεζα δεν μπορεί να το αγγίξει κανείς, μέχρι να πάρουν την εταιρεία οι μέτοχοι. Τότε θα πάρουν δικαίωμα υπογραφής και θα μπορούν να αξιοποιήσουν τα χρήματα” και συμπλήρωσε: “. Θα ανακουφιστούμε περισσότερο όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι ο ΑΡΗΣ, δεν μπορούμε να τον αφήσουμε τώρα. Έχουμε φτάσει σε ένα καλό αποτέλεσμα και θέλουμε να ολοκληρωθεί”.

Ο κ. Αγραφιώτης υπογράμμισε επίσης: “Επειδή είχαμε ένα θέμα με τον λογιστή μας και έχουμε μείνει πίσω στον απολογισμό του Έτους, ως διοίκηση Ερασιτέχνη και έχουμε τον προυπολογισμό της επόμενης χρονιάς.Αποφασίσαμε σαν συμβούλιο ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε τον Ερασιτέχνη σε άλλο επίπεδο, σε θέμα οργάνωσης, σε θέμα εγκαταστάσεων. Δεν πάει κανείς μας διακοπές για να δουλέψουμε ώστε να ξεκινήσει καλά η χρονιά για τον Ερασιτέχνη”.

Για τα χρήματα που έχει επενδύσει ήδη ο κ. Καρυπίδης και κατά πόσο μπορεί να τα χρησιμοποιήσει σε μία μελλοντική αύξηση ΜΚ είπε: “Εφόσον γίνουν όλες οι πληρωμές και φέρει τα παραστατικά, θα γίνει ένα συμβούλιο και θα του δώσουμε μία βεβαίωση ότι έχει καταβάλλει αυτά τα χρήματα και μπορεί να το χρησιμοποιήσει σε μία μεταγενέστερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου” και πρόσθεσε για το θέμα της ΕΕΑ: “Δεν είμαι αρμόδιος, αλλά είμαι αισιόδοξος. Θεωρώ ότι δεν θα έχουμε θέμα. Ασχολείται με το θέμα ο κ. Καρυπίδης που ξέρει και από την ενασχόληση του με την Βέροια. Εϊναι ο ιδιοκτήτης και έχει τον πρώτο λόγο για το αν επικοινωνιακά θα κάνει κάποια ενημέρωση, θα μιλήσει προς τον κόσμο”.

Προτεινόμενα Άρθρα