Επιλογή από το… πάνω ράφι (pics+vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα χρόνια της… ξενιτιάς, ο επαναπατρισμός και η δεύτερη νιότη του 35χρονου κεντρικού αμυντικού

Ο Στάθης Ταυλαρίδης βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες επιλογές του Νίκου Αναστόπουλου για την νέα χρονιά και αποτελεί τον πρώτο υποψήφιο για το κέντρο της άμυνας, όπως σας ενημέρωσε αργά χθες το βράδυ το AllAboutARIS. Πρόκεται άλλωστε για έναν παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί στις περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λιγκ και με πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο 36χρονος κεντρικός αμυντικός βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με τον Παναθηναϊκό για να λύσει το συμβόλαιο του. Ο ΑΡΗΣ… περιμένει στην γωνία και εφόσον τελικά ο παίκτης καταλήξει στο «Κλεάνθης Βικελίδης», θα προκείται για μία επιλογή από… πάνω ράφι για τους «κίτρινους».

Τα πρώτα δείγματα, που άνοιξαν την πόρτα της Αρσεναλ

Ουσιαστικά η ποδοσφαιρική καριέρα του Σερραίου Στάθη Ταυλαρίδη ξεκίνησε στον Ηρακλή το 1997, με την προαγωγή του στην πρώτη ομάδα από την Κ-20. Παρά τα μόλις 17 του χρόνια, καθιερώθηκε γρήγορα στον «Γηραιό», με βασικά χαρακτηριστικά την δύναμη και την ταχύτητα στο παιχνίδι του. Στοιχεία που μετά από τέσσερα χρόνια στην Θεσσαλονίκη, του άνοιξαν σε ηλικία 21 ετών την πόρτα του «Χάιμπουρι».

Τον Γενάρη του 2002, η Αρσεναλ έβγαλε από τα ταμεία της περίπου 1,2 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της τον Σερραίο στόπερ, του οποίου το έργο στο Λονδίνο μόνο εύκολο δεν ήταν. 

Κάμπελ και Τουρέ… του έβαλαν δύσκολα

Ο Αγγλος και ο Ιβοριανός ήταν εκείνη την περίοδο βασικοί και αναντικατάστατοι στην Αρσεναλ του Βενγκέρ και φυσιολογικά ο Ταυλαρίδης δεν πήρε τις ευκαιρίες που περίμενε από τον Αλσατό. Ετσι τον Ιανουάριο του 2003 παραχωρήθηκε δανεικός στην Πόρστμουθ όπου πραγματοποίησε 5 συμμετοχές. Το ερχόμενο καλοκαίρι επέστρεψε στην Αρσεναλ, αλλά στην επόμενη χειμερινή μεταγραφική περίοδο έφυγε ξανά δανεικός, αυτή τη φορά για την Λιλ.

Στην Γαλλία βρήκε το… λιμάνι του

Η Λιλ πείστηκε αμέσως από τις ικανότητες του και κινήθηκε για να τον αποκτήσει με μεταγραφή από τους Λονδρέζους, κρατώντας τον στον «Πιέρ Μορουά» για τα επόμενα τρία χρόνια. Στην Γαλλία ο Ταυλαρίδης είχε την ευκαιρία να παίξει ξανά ποδόσφαιρο, πραγματοποιώντας με την Λιλ 117 εμφανίσεις, μαζί και 2 γκολ. Αριθμοί και εμφανίσεις που ανέβασαν τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό… χρηματιστήριο της Γαλλίας, για να πάρει σειρά η Σεντ Ετιέν. 

Οι «Στεφανουά» κατέβαλαν στην Λιλ 2,5 εκατ. ευρώ και έκαναν δικό τους τον Ταυλαρίδη, ενώ είχε ήδη αποκτήσει ήδη το προσωνύμιο «βράχος» στην Γαλλία. Τα παιχνίδια της μοίρας τον έφεραν αντίπαλο της Λιλ στο πρώτο παιχνίδι του με την Σεντ Ετιεν, γνωρίζοντας την αποθέωση στο «Πιέρ Μορουά».

Στο «Ζοφρουά Γκισάρ», ο Ταυλαρίδης αγωνίστηκε για τα επόμενα τρία χρόνια χρόνια, μέχρι το 2010. Σε αυτό το διάστημα, κατάφερε να γίνει από τα βασικά στελέχη της ομάδας, μετρώντας 73 συμμετοχές σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο επαναπατρισμός 

Στα 30 και με την οικογένεια του πλέον να έχει προτεραιότητα, ο Ταυλαρίδης επιστρέφει έπειτα από εννέα χρόνια στην Ελλάδα, για λογαριασμό της Λάρισας. Με τους Θεσσαλούς έπαιξε σε 26 παιχνίδια, ο υποβιβασμός της ομάδας όμως έφερε φυσιολογικά και την αποχώρηση του. 

Η γνωριμία με τον Αναστόπουλο

Επόμενη ομάδα του, ο ΟΦΗ. Στους Κρητικούς αγωνίστηκε για μία μόλις σεζόν, γνωρίζοντας και «χτίζοντας» μία πολύ καλή σχέση με τον Νίκο Αναστόπουλο, πριν δουλέψουν ξανά μαζί στον ΑτρόμητοΤα οικονομικά προβλήματα των Κρητικών, τον ανάγκασαν στο τέλος της χρονιάς θα βγει εκ νέου στην αφορά και να αναζητήσει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Η… δεύτερη νιότη στον Ατρόμητο

Στο Περιστέρι ο Ταυλαρίδης βρήκε ακόμη ένα ποδοσφαιρικό… λιμάνι, όπως αποδεικνύουν τα 3,5 χρόνια που παρέμεινε εκεί. Με 72 εμφανίσεις, 7 γκολ και με την ικανότητα του να «σβήνει» τις περισσότερες φορές τους αντιπάλους επιθετικούς, ο 36χρονος στόπερ διένυε στο Περιστέρι μία… δεύτερη νιότη που δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Παναθηναϊκό.

Επόμενη -και τελευταία- στάση, Λεωφόρος

Τον Ιανουάριο του 2015, ο Παναθηναϊκός αγοράσει τον παίκτη από τον Ατρόμητο, στον οποίο μάλιστα χάρισε και ένα ποσό των χρημάτων που είχε λαμβάνειν. Στον Παναθηναϊκό προσαρμόστηκε αμέσως και με τις εμφανίσες του ανάγκασε τους «πράσινους» να ανανεώσουν το συμβόλαιο του τον περασμένο Γενάρη. Με εισήγηση του Στραματσόνι όμως φέτος το καλοκαίρι, είναι έτοιμος να περάσει την πόρτα της εξόδου. 

Προτεινόμενα Άρθρα