Η τρίτη και… φαρμακερή του «Αναστό»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι δύο προηγούμενες χρονιές του στην ομάδα, δεν τον ευνόησαν να φτιάξει την ομάδα όπως θα ήθελε ο ίδιος

Ο Νίκος Αναστόπουλος ετοιμάζεται να διανύσει την τρίτη του σεζόν στον πάγκο του ΑΡΗ, την πρώτη του όμως που θα αναλάβει εξ αρχής το «χτίσιμο» της ομάδας. 

Ως γνωστόν, στην πρώτη του παρουσία στο «Κλεάνθης Βικελίδης» το 2005, ήρθε λίγο μετά την έναρξη της σεζόν και συγκεκριμένα στις αρχές Οκτωβρίου, για να αντικαταστήσει τον Μάρτιν Κουούζελα. Δηλαδή παρέλαβε την ομάδα που είχε δημιουργήσει ο Φιλανδός και με αυτή δούλεψε μέχρι το τέλος της σεζόν, φέρνοντας παρόλα αυτά σε πέρας την αποστολή του. 

Παρά την άνοδο, με απόφαση της διοίκησης ο Αναστόπουλος αποχώρησε τότε από τον πάγκο της ομάδας. Και του είχε μείνει μία πικρία για αυτό, διότι ήθελε να οδηγήσει τον ΑΡΗ στην Σούπερ Λιγκ. 

Πέρυσι ανέλαβε ναι μεν πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, οι υπογραφές έπεσαν όμως στις 15 Σεπτεμβρίου. Δηλαδή δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, χωρίς καλοκαιρινή προετοιμασία και με τον ΑΡΗ να… μαζεύει ό,τι καλύτερο μπορούσε να βρει στην αγορά, αφού τα χρονιά περιθώρια ήταν ήδη στενά. Δεν υπήρχε δηλαδή και ο πιο σωστός προγραμματισμός στο μεταγραφικό. Και δικαιολογημένα λόγω των όσων έγιναν.

Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Αναστόπουλος ανέβασε με τους παίκτες την ομάδα, θα παραμείνει στη θέση του… καπετάνιου και με δύο ολόκληρους μήνες μπροστά του, έχει για πρώτη φορά ουσιαστικά την ευκαιρία να «χτίσει» τον δικό του ΑΡΗ. Με καθαρά δικές του επιλογές στο μεταγραφικό, με αρκετό χρόνο για να περάσει την δική του φιλοσοφία στην ομάδα. Αυτό δηλαδή που δεν μπορεσε να κάνει το 2005 και πέρυσι.

Προτεινόμενα Άρθρα