Ρονάλντο vs Γκριεζμάν: Ρεβάνς ή επανάληψη; (pic & vids)

από AllAboutARIS

Πέντε εβδομάδες μετά τον τελικό του Champions League, Κριστιάνο Ρονάλντο και Αντουάν Γκριεζμάν έρχονται τετ-α-τετ στον τελικό του Euro.

Έχουν περάσει πέντε εβδομάδες από τον τελικό του Champions League στο Σαν Σίρο του Μιλάνο, στον μαδριλένικο εμφύλιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ατλέτικο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως και το 2014, στο Ντα Λουζ της Λισσαβώνας, έτσι και στο Σαν Σίρο, σήκωσε την κούπα, βάζοντας τον 11ο ευρωπαϊκό τίτλο στην πλούσια τροπαιοθήκη της «Βασίλισσας».

Την ίδια στιγμή, σε μία γωνία του γηπέδου, ο Αντουάν Γκριεζμάν παρατηρούσε απαρηγόρητος τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Champions League. Ήταν ο μοιραίος για την Ατλέτικο Μαδρίτης με το χαμένο πέναλτι στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης. Στη διαδικασία των πέναλτι που έκρινε τον τελικό είχε κάνει το καθήκον του, αλλά αυτό δεν αρκούσε προκειμένου να οδηγήσει τους «Ροχιμπλάνκος» στην κορυφή της Ευρώπης.

Το ποδόσφαιρο όμως κάνει κύκλους και δίνει την ευκαιρία στους πρωταγωνιστές να πάρουν τη δική τους ρεβάνς. Κάπως έτσι σίγουρα θα βλέπει τον αποψινό τελικό του Euro μεταξύ της Πορτογαλίας και της Γαλλίας ο Αντουάν Γκριεζμάν. Ο 25χρονος Γάλλος επιθετικός της Ατλέτικο πέντε εβδομάδες μετά το τετ-α-τετ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον τελικό του Champions League έχει σήμερα τη μεγάλη του ευκαιρία για εκδίκηση. Θέλει να είναι αυτός που μαζί με τους υπόλοιπους «τρικολόρ» θα πανηγυρίζει μέσα στο σπίτι τους την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε μία γωνία του Σταντ ντε Φρανς να κοιτάει αποσβολωμένος, όπως το 2004, όταν η Εθνική Ελλάδας είχε… τρελάνει την Ευρώπη μέσα στη Λισσαβώνα.

Κριστιάνο Ρονάλντο και Αντουάν Γκριεζμάν είναι αναμφισβήτητα τα δύο πρόσωπα του αποψινού τελικού του Euro. Αμφότεροι πήραν από το χέρι τις Εθνικές τους ομάδες στις κρίσιμες στιγμές στη διοργάνωση και τους οδήγησαν στο κατώφλι του Σταντ ντε Φρανς. Μόνος ένας από αυτούς όμως θα χαμογελάσει στο τέλος. Άδικο θα πει κανείς, αλλά η κορυφή στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό έχουν χώρο μόνο για έναν.

Από τη μία ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έκανε και το καλύτερο τουρνουά, ωστόσο δήλωσε «παρών» εκεί που έπρεπε. Όταν η μπάλα «έκαιγε» στο τελευταίο ματς του ομίλου με την Ουγγαρία, ο Πορτογάλος σούπερ-σταρ με δύο δικά του γκολ έσπρωξε το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος στους 16. Εκεί, αλλά και στα προημιτελικά, την… μπουγάδα καθάρισαν οι Κουαρέσμα και Σάντσες. Ο CR7 θα κρατούσε το καλύτερο προς το τέλος, για να δώσει αυτός το εισιτήριο της πρόκρισης στους Πορτογάλους. Καταρρίπτοντας τους… νόμους της φυσικής με μία εντυπωσιακή κεφαλιά στον ημιτελικό με την Ουαλία άνοιξε τον δρόμο προς τον τελικό, ενώ λίγο αργότερα η ασίστ του στο τέρμα του Νάνι, επισφράγισε το εισιτήριο των Πορτογάλων για τη συμμετοχή τους στον τελικό 12 χρόνια μετά το «στραπάτσο» του 2004.

Από την άλλη ο Αντουάν Γκριεζμάν. Σε αντίθεση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Γάλλος επιθετικός έβγαλε καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά τα… κάστανα από τη φωτιά για το συγκρότημα του Ντιντιέ Ντεσάν. Ξεκλείδωσε την αλβανική άμυνα στους ομίλους και έδωσε μια αγχωτική νίκη στους «τρικολόρ», γύρισε «τούμπα» το ματς με τους Ιρλανδούς μέσα σε τρία λεπτά στους 16 «τσεκάροντας» με πολύ ιδρώτα το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Το απόγειο της συνεισφοράς του για την Εθνική Γαλλίας ήρθε στο πιο κρίσιμο ματς, όπως και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, στα ημιτελικά. Εκεί ο Γκριεζμάν με δύο προσωπικά του τέρματα έριξε στο καναβάτσο τη Γερμανία και οδήγησε τη Γαλλία στον αποψινό τελικό του Παρισιού.

Τι λένε όμως οι αριθμοί τους μέχρι τώρα στη διοργάνωση; Αμφότεροι έχουν αγωνιστεί και στα έξι παιχνίδια των Εθνικών τους ομάδων στο τουρνουά. Ένα τετ-α-τετ στους αριθμούς τους διαμορφώνει τη μέχρι τώρα συνεισφορά τους σε αυτό το Euro που βαδίζει προς την ολοκλήρωσή του. Οι συγκρίσεις δικές σας…​

Ο Αντουάν Γκριεζμάν επιστρέφει απόψε το βράδυ στο Σταντ ντε Φρανς έπειτα από εκείνη τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου, όταν στο Παρίσι ο χρόνος πάγωσε, με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη γαλλική πρωτεύουσα. Εκείνο το βράδυ ο Γκριεζμάν βρισκόταν στο Σταντ ντε Φρανς στο φιλικό παιχνίδι της Γαλλίας με τη Γερμανία, το οποίο παραλίγο να γίνει στόχος των τρομοκρατών. Ο Γάλλος επιθετικός θέλει να κατακτήσει μαζί με τους φίλους των «τρικολόρ» μέσα στο σπίτι τους την κορυφή της Ευρώπης. Όπως το 2000 όταν ο Τρεζεγκέ με το χρυσό γκολ κόντρα στην Ιταλία είχε χαρίσει με… ακαριαίο τρόπο την κούπα στους Γάλλους. Ή μήπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα του στερήσει για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές εβδομάδες τη χαρά; Οι εικόνες με τον Κριστιάνο δακρυσμένο έπειτα από τον χαμένο τελικό του 2004 απέναντι στην Ελλάδα είναι καλά αποτυπωμένες στο μυαλό όλων. Και ο Γκριεζμάν θα προσπαθήσει ώστε να αναβιώσουν. Κριστιάνο ή Γκριεζμάν λοιπόν; Το βράδυ θα ξέρουμε…

Προτεινόμενα Άρθρα