Ανατριχίλα την ώρα της αλλαγής του Κριστιάνο

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δέχθηκε ένα χτύπημα στο γόνατό του από τον Παγιέτ και αναγκάστηκε να ζητήσει αλλαγή από τον Φερνάντο Σάντος, με ολόκληρο το γήπεδο να τον χειροκροτεί.

Ήταν το πρόσωπο του αγώνα- άπαντες, απ’ άκρη σ’ άκρη της ποδοσφαιρικής γης ασχολούνταν μαζί του: θα κατάφερνε ν’ αποτινάξει από τους στιβαρούς του ώμους την ήττα από την εθνική μας το 2004 και να μετατρέψει, ως δι’ αγωνιστικής μαγείας, τα τότε δάκρυα λύπης σ’ αντίστοιχα χαράς;

Ωστόσο, η μοίρα είχε άλλα σχέδια για τον απόλυτο σούπερ σταρ της διοργάνωσης: στο 8ο λεπτό του αγώνα ο Ντιμίτρι Παγιέτ χτύπησε, άθελά του, τον Ρονάλντο. Παρά το γεγονός πως το «τέρας» Κριστιάνο συνέχισε για άλαλα 15 λεπτά το παιχνίδι, ήταν σαφές πως ο 31χρονος άσος δύσκολα θα μπορούσε να συνεχίσει.

Ο τελικός του Euro, λοιπόν, έκρυβε και πάλι δάκρυα λύπης για τον Ρονάλντο, ο οποίος, ωστόσο, παρά το γεγονός πως είναι αυτός που όλοι (ή σχεδόν όλοι…) λατρεύουν να μισούν, τη στιγμή που γινόταν αλλαγή κατάφερε να ενώσει δύο ολόκληρους λαούς.

Τόσο οι Γάλλοι, όσο, φυσικά, και οι Πορτογάλοι χειροκροτούσαν μετά μανίας τον καταρακωμένο ψυχολογικά παίκτη της Ρεάλ, ενώ ο Ντιντιέ Ντεσάν έσπευσε να τον παρηγορήσει.

Προτεινόμενα Άρθρα