Πορτογαλικός θρίαμβος!

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Συγκλονιστικές στιγμές στο Stadt de France. Γκολ στην παράταση για την Πορτογαλία που πάγωσε όλη την Γαλλία!

H ιστορία επαναλαμβάνεται.  Το 2004 οι Πορτογάλοι σκέφτονταν τις σαμπάνιες πριν γίνει ο τελικός με την… μικρούλα Ελλάδα και το πλήρωσαν ακριβά.
Ακριβώς 12 χρόνια μετά βρέθηκαν στην θέση μας. Στο άντρο της οικοδέσποινας, που είχε βάλει κι αυτή τις σαμπάνιες να παγώνουν στο ψυγείο. Τα ποτήρια άρχισαν να βγαίνουν από τους Γάλλους για τις προπόσεις, όταν η Πορτογαλία έχασε από νωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο λόγω τραυματισμού, όμως ο Πορτογάλος είχε άλλα σχέδια για το ματς, παρόλο που δεν μορούσε να βοηθήσει την ομάδα του αγωνιστικά, βοήθησε “προπονητικά”… καθώς η κάμερα τον έπιασε αρκετές φορές να δίνει εντολές και να παροτρύνει τους συμπαίκτες του. 

Η είσοδος του Έντερ και η μαγική στιγμή για την Πορτογαλία:

Ακριβώς 12 λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, ο προπονητής των Πορτογάλων, Φερνάντο Σάντος,έριξε στο παιχνίδι τον Έντερ, που είχε αγωνιστεί ελάχιστα σε όλη την διοργάνωση κι ο τσαπατσούλης, άτεχνος, άμπαλος Πορτογάλος φορ τον δικαίωσε και απογείωσε ένα ολόκληρο έθνος. 

Με ένα ασύλληπτο συρτό σουτ  στο 109’ χάρισε στους Ίβηρες τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Ένας τίτλος που μπορεί να μην είχε φόντο το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο ή το θέαμα, είχε όμως το πάθος και την δίψα για διάκριση που χαρακτήριζε όλη την προσπάθεια των Πορτογάλων, από την αρχή της διοργάνωσης.

Προτεινόμενα Άρθρα