Νίκησε τους παγκόσμιους πρωταθλητές και πήρε την πρωτιά

από AllAboutARIS

Την πρώτη θέση στο τουρνουά του Μπορ κατέκτησε η Εθνική πόλο Ανδρών, που επικράτησε 15-14 στα πέναλτι (9-9 κ.δ.) της οικοδέσποινας Σερβίας, στο δυνατό προολυμπιακό τεστ.

Με τον καλύτερο τρόπο συνεχίζει την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Εθνική πόλο ανδρών, που κατέκτησε την κορυφή στο δυνατό τουρνουά του Μπορ.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επιβλήθηκε 15-14 στα πέναλτι (9-9 κ.δ.) της οικοδέσποινας Σερβίας, ρίχνοντάς την μετά από χρόνια από την κορυφή του συγκεκριμένου τουρνουά, μπροστά σε 2500 περίπου Σέρβων οπαδών.

Η Ελλάδα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, παρότι η Σερβία κατάφερε να προηγηθεί 4-1. Οι Έλληνες το γύρισαν γρήγορα, πριν το ημίχρονο, με ένα επί μέρους 4-0 και συνέχισαν να διατηρούν τα ηνία μέχρι και το φινάλε της τέταρτης περιόδου (7-9). Στα τελευταία λεπτά του ματς οι Σέρβοι κατάφεραν να αντιδράσουν με δύο γρήγορα γκολ, αλλά δεν ήταν αρκετό για να πάρουν και το ματς.

Στα πέναλτι η Ελλάδα ήταν πιο ψύχραιμη, όπως και στον ημιτελικό με την Ιταλία, και πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη στο σημαντικό τουρνουά προετοιμασίας.

Σερβία-Ελλάδα 14-15 (1-4, 4-0, 2-2, 2-3) Πέναλτι: 5-6

Σερβία: Μάντιτς 3, Τσουκ 2, Αλέκσιτς 2, Φιλίποβιτς 1, Πρλαΐνοβιτς 4, Μίτροβιτς 1, Ράσοβιτς 1.
Ελλάδα: Μυλωνάκης 2, Δερβίσης 1, Γεννηδουνιάς 3, Αφρουδάκης 1, Δελακάς 1, Μουρίκης 4, Κολόμβος 1, Γούνας 2.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X