"Μέτρησε το συναίσθημα και η προοπτική που του δίνει ο ΑΡΗΣ"

από AllAboutARIS

Ο εκπαιδευτής τερματοφυλάκων που έχει δουλέψει με τον Διούδη στον ΑΡΗ, αναφέρθηκε στην επιστροφή του 23χρονου γκολκίπερ στην ομάδα που ανδρώθηκε κι εξέφρασε τη σιγουριά του ότι μέσω των "κιτρίνων" θα του δοθεί εκ νέου η ευκαιρία να πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Θόδωρος Κάντας στην εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR” στον “Libero 107,4”:

Για τις πρώτες σκέψεις που έκανε όταν έμαθε ότι ο Διούδης επιστρέφει στον ΑΡΗ: «Αρχικά, αισθάνθηκα μεγάλη έκπληξη αλλά όσο περνάει ο χρόνος βρίσκω πολλούς λόγους για τους οποίους ο Σωκράτης Διούδης αποφάσισε να επιστρέψει στον ΑΡΗ και θα έκανα κι εγώ το ίδιο».

Για το αν θεωρεί επιλογή ρίσκου για τον παίκτη την επιστροφή του στον ΑΡΗ: «Ο Σωκράτης κυνήγησε μέχρι τέλους και δικαιούταν να βρίσκεται σε μία πρωτοκλασάτη ομάδα της Ελλάδας ή στο εξωτερικό με δεδομένο την πολύ καλή σεζόν που έκανε πέρσι. Δεν τα κατάφερε και από εκεί και πέρα σίγουρα έπαιξε ρόλο και το συναίσθημα. Για τερματοφύλακας, η ηλικία του είναι πολύ καλή, τώρα ουσιαστικά ξεκινάει στα 23 του χρόνια, αλλά αυτός έχει ήδη παίξει 4 χρόνια και διαθέτει εμπειρία και είναι συνειδητοποιημένος».

Για τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί στον κόσμο με την επιστροφή του και το κατά πόσο μπορεί να διαχειριστεί το βάρος που πέφτει στις πλάτες του: «Είναι πάρα πολύ ώριμος, έχει συζητήσει με τον εαυτό του πριν αποφασίσει και γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι κάνει. Είμαι σίγουρος ότι θα διαχειριστεί σωστά την κατάσταση και τα όνειρά του τώρα ξεκινάνε. Οι τερματοφύλακες στην Ευρώπη κάνουν τις μεγάλες μεταγραφές από τα 25-26 και μετά. Ο Σωκράτης το γνωρίζει αυτό, έχει και παραστάσεις από την Ευρώπη από το πέρασμά του από την Μπριζ και νομίζω ότι μέσω του ΑΡΗ θα του δοθεί η ευκαιρία στα επόμενα 2-3 χρόνια να κάνει μία δεύτερη μεταγραφή».

Για το αν θεωρεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Διούδης δεν βρήκε θέση σε μία από τις πρωτοκλασάτες ομάδες της Superleague: «Θεωρώ ότι με βάση τις εμφανίσεις του στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν θα έπρεπε να έχει κάποια πρόταση αλλά πολλές φορές αυτά που δικαιούμαστε ή περιμένουμε δεν έρχονται. Αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα. Είναι ακόμα 23 ετών, έχει όλο το μέλλον μπροστά του, ακόμα 12-13 χρόνια καριέρας στο υψηλό επίπεδο και έχει χρόνο για να μπορέσει να πετύχει αυτό που του αξίζει».

Για το αν ο Διούδης συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Έλληνες τερματοφύλακες: «Οι τερματοφύλακες που έχουν δώσει διαπιστευτήρια των ικανοτήτων τους και έχουν συμμετοχές είναι κατά σειρά ο Σωκράτης, ο Καπίνο, ο Αθανασιάδης που πήγε στον Αστέρα Τρίπολης και ο Μπάρκας. Είναι τερματοφύλακες κοντά στην ηλικία και έχουν δείξει ότι διαθέτουν τα εχέγγυα για να κάνουν μεγάλη καριέρα στο μέλλον».

Για τα βασικά πλεονεκτήματα του νέου τερματοφύλακα του ΑΡΗ: «Τον γνώρισα 19 ετών κι αυτό που διέκρινα είναι ότι από τότε ήταν ένας αθλητής με όνειρα και φιλοδοξίες. Εργάζεται πάρα πολύ, είναι πολύ γρήγορος σε θέματα αντίληψης και αντίδρασης, οργανώνει πολύ καλά την άμυνά του, είναι ηγέτης. Αυτό που μένει είναι χρόνο με τον χρόνο να προσθέτει εμπειρίες και του εύχομαι να πετύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει για τον εαυτό του».

Για τους λόγους που πιστεύει ότι ο Διούδης επέλεξε να επιστρέψει στον ΑΡΗ: «Μέτρησε σίγουρα το συναίσθημα και το brand name του ΑΡΗ, η βαριά φανέλα που διαθέτει. Από κει και πέρα, προφανώς έπαιξαν ρόλο και οι άνθρωποι της ομάδας που τον διαβεβαίωσαν ότι ο ΑΡΗΣ θα πορευθεί με ασφάλεια στη Football League και θα επιστρέψει άμεσα στη Superleague».

Για τους λόγους που δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην Μπριζ: «Έχω μία γενικότερη εικόνα γύρω από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αρκετές ομάδες επιλέγουν ο βασικός τους τερματοφύλακας να προέρχεται από δύο σερί γεμάτες σεζόν. Αυτό έπαιξε ανασταλτικό παράγοντα για τον Διούδη στην Μπριζ. Έπρεπε να υπερβεί πολλά εμπόδια προκειμένου να καθιερωθεί εκεί. Ίσως έπρεπε να μείνει έναν ακόμα χρονο στην Ελλάδα και να φύγει μετά στο εξωτερικό. Η πορεία του όμως μέχρι στιγμής και οι εμπειρίες που έχει αποκτήσει θα τον ωριμάσουν και όταν θα έρθει η δεύτερη ευκαιρία που είμαι σίγουρος ότι θα του δοθεί, θα είναι πιο έτοιμος ώστε να την εκμεταλλευτεί».

Προτεινόμενα Άρθρα